Universiteit Leiden

nl en

Studentenpsychologen

Spoed

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112
  • Denk je aan zelfmoord? Bel 113 of chat op 113.nl

Heb je dringend psychologische hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag.

Ondersteuning per telefoon en e-mail

Vanwege het coronavirus kun je op dit moment geen afspraak maken in Plexus of Beehive. De studentenpsychologen zijn wel beschikbaar voor ondersteuning via telefoon, videobellen en e-mail. Bel of mail dus gerust met je vragen, of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek via het online afsprakensysteem.

Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?

Je kunt bij de studentenpsycholoog terecht als je staat ingeschreven als student aan de Universiteit Leiden. De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen. Tijdens de eerste afspraak bekijken jullie samen wat de beste vervolgstap is.

Soms is dat een workshop of cursus om je te helpen bij je studievaardigheden of je persoonlijke ontwikkeling. In andere gevallen kun je kortdurende persoonlijke begeleiding krijgen van de psycholoog.

Studentenpsychologen stellen geen diagnose en bieden geen behandeling voor ernstige psychologische/psychiatrische problemen. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig hebt, kan de studentenpsycholoog je helpen om hiervoor een verwijzing te krijgen van je huisarts.

Maak een afspraak

Let op: maak alleen de eerste afspraak! Als je vervolgafspraken nodig hebt, bespreekt de psycholoog dat met je.

Geen afspraken beschikbaar?

Je ziet in het afsprakensysteem de beschikbare plekken in de komende drie weken. Zijn er geen plekken vrij? Dan zijn op dat moment alle beschikbare plekken bezet. Probeer het dan later nog eens. De afsprakenperiode schuift dagelijks op en soms komen afspraken vrij doordat iemand afzegt.

Of stel je vraag per e-mail

Als je een korte vraag hebt, kun je deze per e-mail voorleggen. Gebruik de mail niet als alternatief voor een persoonlijk gesprek. Als je op korte termijn een afspraak wil afzeggen, vragen we je om het secretariaat te bellen op 071 5278026.

Zelf aan de slag: workshops en cursussen

Je kunt bij ons verschillende workshops en cursussen volgen om studiegerelateerde of persoonlijke problemen aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld leren omgaan met uitstelgedrag of faalangst, leren snellezen of moeilijkheden bij het schrijven van je scriptie aanpakken.

e-POPcorner

Kijk ook eens op de website van de e-POPcorner. Hier vind je o.a. online zelfstudiecursussen op het gebied van:

  • studievaardigheden
  • time management
  • tentamens maken
  • mind mappen

Caring Universities

Naast de individuele en groepsgewijze begeleiding door de studentenpsychologen, biedt de universiteit ook enkele digitale psychologische interventies aan via het platform van Caring Universities. Op de website vindt je meer informatie over hoe je hieraan kunt deelnemen. https://caring-universities.com/nl/


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.