Universiteit Leiden

nl en

Studieadviseurs

De studieadviseur of studiecoördinator van jouw opleiding is de expert op het gebied van je studie. Bij hem/haar kun je terecht als je hulp of advies nodig hebt bij je studie, of het nu gaat om persoonlijke studieproblemen of meer praktische zaken.

Studieproblemen

Heb je problemen met studeren? Of loop je studievertraging op door bijzondere omstandigheden? Meld het zo snel mogelijk bij je studieadviseur/-coördinator. Hij/zij zal je advies geven en zo nodig begeleiden bij de aanpak van je studievertraging.

Praktische problemen

Je kunt ook bij je studieadviseur/-coördinator terecht voor hulp en advies bij praktische zaken, zoals:

 • Studieplanning
 • Roosters
 • Keuzeruimte
 • Vrijstelling aanvragen
 • Stage lopen

Je gaat naar de studieadviseur als je studiegerelateerde vragen hebt. De studieadviseur geeft voorlichting, advies en/ of begeleiding aan studenten op het gebied van:

Ook voor alle andere vragen (m.u.v. *) kun je contact met de studieadviseur opnemen. Afhankelijk van het onderwerp van de vraag, geven de studieadviseurs een persoonlijk advies, verwijzen zij door, of leggen contact met een ander onderdeel van de organisatie.

* Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent.
* Voor administratieve vragen (inschrijving vakken en tentamens, cijferregistratie, afstuderen en diploma aanvragen) kun je bij het Onderwijs Service Centrum (OSC) terecht.

In het studiebegeleidingsplan kunnen eerstejaarsstudenten zien welke begeleiding zij in het eerste jaar kunnen verwachten (bijv. startgesprek, BSA en studieplan).

Hoe kun je de studieadviseurs bereiken?

Tijdens de telefonische spreekuren zijn de studieadviseurs uitsluitend bereikbaar op onderstaande telefoonnummers.

 • Maandag 13.30 – 15.00 uur: 070 800 9396
 • Woensdag 13.30 – 15.00 uur: 070 800 9481
 • Vrijdag 13.30 – 15.00 uur: 070 800 9015

Let op:

 • De telefoonnummers verschillen per spreekuur. Het centrale telefoonnummer van het telefonisch spreekuur is momenteel niet in gebruik. 
 • Als de studieadviseur in gesprek is, dan krijg je een bericht dat het nummer niet wordt gebruikt en geen 'in gesprek'-toon. Probeer het s.v.p. later nog een keer.
 • Check eerst op de website of er spreekuren vervallen of gewijzigd zijn.

Voor korte, praktische vragen kun je een afspraak maken tijdens het 10-minutenspreekuur via MS Teams. Via de link hieronder kan je de beschikbaarheid bekijken en direct een afspraak maken.

Maandag, woensdag en vrijdag

Let op:

 • Je kan niet kiezen met welke studieadviseur je een afspraak maakt. Wil je een specifieke studieadviseur spreken? Stuur ons dan een mail.
 • Zet s.v.p. kort in het opmerkingenveld wat je vraag/vragen is/zijn, dan kunnen wij de afspraak beter voorbereiden. 

Maak een afspraak voor het 10-minutenspreekuur via Onlineafspraken.nl.

Als je meer dan 10 minuten nodig hebt, kun je een afspraak maken tijdens het 30-minutenspreekuur via MS Teams. Klik op onderstaande link om de beschikbaarheid per week te kunnen zien en om de afspraak te maken.  

Let op:

 • Je kan niet kiezen met welke studieadviseur je een afspraak maakt. Wil je een specifieke studieadviseur spreken? Stuur ons dan een mail.
 • Zet s.v.p. kort in het opmerkingenveld wat je vraag/vragen is/zijn, dan kunnen wij de afspraak beter voorbereiden. 

Maak een afspraak voor het 30-minutenspreekuur via Onlineafspraken.nl.

Je kan je vragen ook mailen. Vermeld in de e-mail jouw studentnummer, studiejaar, opleiding en, indien van toepassing, track/vak/(werkgroep)docent.

E-mail

3, 10, 17, 22 & 24 februari 2023.

3, 10 en 27 maart 2023.

7, 10 en 28 april 2023.

5, 19 en 29 mei 2023.

Jouw studieadviseurs

 

M.W. (Tineke) Choi MSc
Aanwezig: ma t/m do. 

D. (Dave) Eikenbroek MA 


Drs. J.A.D. (Jolanda) den Heijer
Aanwezig: ma, di, do, vr.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.