Universiteit Leiden

nl en

Studie combineren met een bestuursfunctie

Een bestuursfunctie is een waardevolle ervaring tijdens je studententijd en je kunt het ook nog eens op je cv zetten. Bedenk alleen wel dat je waarschijnlijk studievertraging oploopt. Zorg er dus voor dat je op tijd alle beschikbare beurzen hebt aangevraagd.

Tijdens je studententijd een bestuursfunctie vervullen biedt je de gelegenheid om flink wat werkervaring op te doen, wat je dus goed op je cv kunt zetten. Maar je zult in veel bestuursfuncties wel studievertraging oplopen. Een bestuursfunctie bij een van de (grote) Leidse studentenverenigingen betekent vrijwel zeker een volledig jaar studievertraging.

Bestuursbeurs

De bestuursregeling biedt financiële ondersteuning als je vertraging oploopt in de periode dat je bestuurswerkzaamheden verricht. De bestuursbeurs is er voor studenten die studievertraging oplopen én:

  • bestuurswerkzaamheden verrichten in dienst van de lidverenigingen van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen Leiden, of;
  • bestuurswerkzaamheden verrichten in dienst van universitaire bestuursorganen en studieverenigingen, of;
  • specifieke activiteiten organiseren ten behoeve van de studentengemeenschap van de Universiteit Leiden.

Lees onder ‘Geldzaken’ meer over de voorwaarden en het aanvragen van de bestuursbeurs.

Een bestuursfunctie is een rijke aanvulling op je studie. Uitgangspunt is dat deze in principe niet ten koste mag gaan van je studievoortgang. Voor specifieke functies bestaat de universitaire bestuursregeling. Deze biedt ondersteuning aan studenten die vertraging oplopen in de periode dat zij bestuurswerkzaamheden verrichten.

Verwacht je toch vertraging door een  bestuursfunctie? Neem bij specifieke en persoonlijke vragen over een bestuursfunctie naast het studeren contact op met de studieadviseurs voor een afspraak:

Christien Brouwer
ma, di, vr
Kamernummer 03.03
+31 71 527 4530
c.brouwer@science.leidenuniv.nl

Hans Kruijer
ma, wo
Kamernummer 03.03
+31 71 527 4530
hkruijer@lacdr.leidenuniv.nl

Voor algemene vragen kun je de studieadviseurs benaderen via email: studieadviseurBFW@lacdr.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.