Universiteit Leiden

nl en

Persoonlijke problemen

Studentenpsychologen kunnen je helpen bij het oplossen van persoonlijke en studiegerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg kunnen staan.

Spoed

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112
  • Denk je aan zelfmoord? Bel 113 of chat op 113.nl

Heb je dringend psychologische hulp nodig? Neem contact op met je eigen huisarts. Buiten kantoortijden kun je terecht bij de huisartsenposten in Leiden en Den Haag.

Meld de situatie

De eerste stap is contact opnemen met je studieadviseur of studiecoördinator om officieel te melden dat je ergens mee zit en/of hulp nodig hebt bij het studeren. Samen bepalen jullie wat voor jou het beste is om studievertraging en/of een negatief bindend studieadvies te voorkomen. Heb je via de officiële weg laten weten dat je eraan werkt om studievertraging te voorkomen? Dan houdt de examencommissie rekening met jouw situatie bij het geven van een bindend studieadvies. Meld je daarom áltijd om erger te voorkomen.

Zelf aan de slag

In veel gevallen voel je je al een stuk beter wanneer je erover praat of steun zoekt bij mensen in je omgeving. Je kunt ook zelf actief aan de slag gaan om meer grip op je situatie te krijgen. Wij bieden je een aantal opties om je daarbij te helpen.

  • Op de website Healthy University @Home vind je tips en hulp om je mentale welzijn te verbeteren en bewaken in tijden van corona.
  • Doe de SMART-test en ontdek wat jouw sterke en zwakke punten zijn in jouw manier van studeren.
  • Lees onze studietips voor hulp bij veel voorkomende studieproblemen.
  • Regelmatig bieden wij workshops en trainingen aan, bijvoorbeeld over timemanagement, faalangst, voor jezelf opkomen. Kijk in de agenda voor het totale aanbod.
  • Stel je vraag aan één van de studentenpsychologen.

Met bovenstaande tips, vaardigheden en antwoorden op je vragen kun je vaak weer vooruit. Lukt dat niet of wil je toch meer ondersteuning? Dan kun je via de universiteit hulp krijgen.

Studentenpsychologen

Wanneer je je problemen niet zelf kunt oplossen, ze weer terug komen of als je behoefte hebt aan meer ondersteuning, vraag dan om hulp bij een studentenpsycholoog. Ze helpen bij het oplossen van je problemen en/of het vinden van de juiste hulp.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.