Universiteit Leiden

nl en

Ouderschap

Combineer je je studie met de zorg voor een of meer kinderen? Dan moet je veel ballen in de lucht houden. De universiteit kan je hierbij helpen en verwijzen naar andere vormen van ondersteuning.

Studieplanning

Kun je hulp gebruiken bij het organiseren van je studie? Maak dan een afspraak met je studieadviseur. Hij/zij denkt graag met je mee over een goede studieplanning.

Kolfruimtes

Wil je gebruikmaken van een kolfruimte? Neem dan contact op met studentendecaan Clair Francis.

Kinderopvang

In Leiden heeft de universiteit een eigen kinderdagverblijf, speciaal voor kinderen van studenten en medewerkers: Kinderdagverblijf De Kattekop.

Kinderopvangtoeslag

Studerende ouders komen soms in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Algemene vragen

Heb je meer algemene vragen over het combineren van studeren en ouderschap aan de Universiteit Leiden? Neem contact op met studentendecaan Clair Francis.

Ervaringen uitwisselen

Lijkt het je leuk om ervaringen en tips uit te wisselen met andere studerende ouders aan de Universiteit Leiden? Studentendecaan Clair Francis kan je met hen in contact brengen.

Handige website

Stichting Steunpunt Studerende Moeders is een kennisplatform voor en door studerende moeders. Hier vind je tips en adviezen om het ouderschap succesvol te combineren met je studie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.