Universiteit Leiden

nl en

IncLUsion

Het studenteninitiatief IncLUsion maakt het mogelijk dat vluchtelingen, die zich (nog) niet als student kunnen inschrijven, toch vakken kunnen volgen aan de Universiteit Leiden. Studeren is echter meer dan alleen colleges volgen en daarom werkt IncLUsion met een buddysysteem. Buddy’s zijn studenten van de Universiteit Leiden die de vluchtelingen helpen in hun integratie op de universiteit door samen aan verschillende sociale activiteiten deel te nemen.

Op deze pagina vind je:

  • informatie voor nieuwe IncLUsion-studenten die vakken volgen aan de universiteit;
  • informatie over hoe je een IncLUsion buddy kan worden en wat je taken als buddy inhouden.

Bereid je goed voor

Als IncLUsion student, krijg je aan het begin van je studententijd te maken met veel verschillende en nieuwe informatie. Bereid je goed voor door de pagina Welkom bij de Universiteit Leiden door te lezen. Hierop vind je een overzicht van alle onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je gaat studeren aan de Universiteit Leiden, bijvoorbeeld over het inschrijven voor examens, informatie over je collegekaart en de verschillende faciliteiten.

Contact

Kom je er niet uit na het lezen van de pagina Welkom bij de Universiteit Leiden? Stuur een mail naar student@inclusionleiden.nlLet op: we kunnen niet reageren op e-mails afkomstig van Yahoo e-mailadressen.

Nog geen IncLUsion-student?

Als vluchteling kun je meedoen aan het IncLUsion-initiatief als je voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • Je hebt een vooropleiding op universitair niveau gevolgd
  • Je beheerst de Engelse taal goed
  • Je woont dichtbij de Universiteit Leiden, zodat je niet te ver hoeft te reizen.

Geef je op voor het incLUsion-initiatief

Ben jij sociaal, behulpzaam en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je dan aan als IncLUsion-buddy. IncLUsion biedt jou de unieke mogelijkheid om in contact te komen met mensen van allerlei verschillende culturen en actief bij te dragen aan diversiteit en inclusie op Leiden Universiteit. Als buddy sta je klaar om vragen te beantwoorden over praktische zaken zoals het gebruikmaken van uSis en Brightspace, maar draag je ook bij aan het sociale aspect.

Als buddy heb je drie functies:

  • Praktische functie: je helpt de IncLUsion-student in zijn/haar integratieproces op de universiteit door te helpen bij praktische zaken die komen kijken bij studeren aan de universiteit (denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van Brightspace en uSis);
  • Signalerende functie: als buddy sta je dichtbij de IncLUsion-studenten. Je zult het dus waarschijnlijk als één van de eersten opmerken als er problemen rondom het studeren en/of zijn/haar welzijn zijn;
  • Doorverwijzende functie: deze functie is de vervolgstap van de vorige functie. Als je problemen hebt gesignaleerd, verwijs je de studenten door naar ofwel de studentcoördinator of andere instanties.

Als buddy ben je bent ongeveer 2-3 uur per week kwijt aan het buddy-initiatief.

Word buddy

Het IncLUsion-team heeft voor de komende semester voldoende buddy’s. Voor februari 2022 zijn er wel IncLUsion buddy’s nodig. Meer informatie over de aanmelding volgt later op deze webpagina. Aanmeldingen openen in mei en in oktober.

Na je aanmelding 

Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een uitnodiging om IncLUsion-buddy te worden. Zodra je deze uitnodiging accepteert, linkt de buddycoördinator je aan een IncLUsion-student. De buddycoördinator kijkt hierbij naar vergelijkbare academische achtergronden. Vervolgens word je met nog één andere buddy in een buddygroepje geplaatst met twee of drie studenten.

Als zich meer buddy’s aanmelden dan er nodig zijn, kan dit betekenen dat je geen buddy kunt worden. Je ontvangt hierover bericht na je aanmelding. Probeer het dan een volgend semester opnieuw.

Introductiemeeting

Voor aanvang van elk semester is er een buddy-introductiemeeting, waarin je alle informatie krijgt over je taken en je studenten. Je ontmoet de studenten voor het eerst tijdens een startactiviteit.

Meer informatie

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar buddy@inclusionleiden.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.