Universiteit Leiden

nl en

Vluchteling en student

De Universiteit Leiden probeert samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF (voorheen Universitair Asiel Fonds) meer te doen voor hoogopgeleide vluchtelingen, met name studenten. Een onderdeel daarvan is een speciale ontmoetingsplek bij de Universiteit Leiden.

Ontmoetingsplek voor vluchtelingen

Het Meeting Point is een plek speciaal voor studenten die nog niet zo lang geleden in Nederland zijn gekomen, nadat zij zijn gevlucht uit hun land. 

Het is een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. En waar zij begeleiding en advies kunnen krijgen. Ook andere internationale en Nederlandse studenten en medewerkers van de universiteit die met hen in contact willen komen kunnen terecht in het Meeting Point. Als je er nog nooit bent geweest, kun je vragen bij Plexus hoe je bij het Meeting Point komt. Het emailadres is MeetingPoint@sea.leidenuniv.nl.

Voorbereidend Jaar Leiden

Het Voorbereidend Jaar Leiden (VJL) biedt studenten tussen de 18 en 30 jaar met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid zich te ontwikkelen naar het gewenste startniveau in het hoger onderwijs. Dit initiatief van Hogeschool Leiden en Universiteit van Leiden zorgt ervoor dat jij kan instromen bij een bacheloropleiding. Voor meer informatie zie de website van de Hogeschool Leiden.