Universiteit Leiden

nl en

Ontmoetingsplek voor vluchtelingen

Ingericht als huiskamer biedt het Meeting Point ondersteuning en advies aan zowel vluchtelingstudenten als andere studenten die wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun weg in het Nederlandse studentenleven, zoals internationale studenten, studenten uit het Caribisch deel van het Koninkrijk en eerstegeneratiestudenten.

Meeting Point, Plexus

Voor vluchtelingstudenten

De Universiteit Leiden ondersteunt vluchtelingstudenten door onderwijs toegankelijk te maken, obstakels op de weg naar academisch succes te verwijderen en contact met medestudenten en medewerkers aan te moedigen. De universiteit streeft hiermee bij te dragen aan een inclusief klimaat.

Het Meeting Point is een plek waar je andere studenten met een achtergrond als vluchteling kunt ontmoeten. Ook kun je hier contact leggen met buddy's, medewerkers en andere studenten van de Universiteit Leiden. Alle studenten en medewerkers, zowel Nederlands als internationaal, zijn welkom in het Meeting Point.

Het Meeting Point wordt beheerd door Student Support Services in samenwerking met UAF.

Voor andere studenten

Ben je een internationale student of een student uit het Caribisch Deel van het Koninkrijk en kun je wat hulp gebruiken om je weg te vinden in het studentenleven aan de Universiteit Leiden, of in de Nederlandse samenleving in het algemeen?

Of ben je een eerstegeneratiestudent en heb je behoefte aan ondersteuning om je weg te vinden binnen de universiteit?

Het Meeting Point kan je adviseren, doorverwijzen naar de juiste medewerkers of diensten, en je helpen om je vertrouwd te maken met het studeren aan de universiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.