Universiteit Leiden

nl en

Honours College

Wil je meer uit je bachelorstudie halen en ben je in staat om een extra programma te volgen? Dan is het Honours College iets voor jou.

Wat is het Honours College?

Het Honours College is een extra programma voor ambitieuze, nieuwsgierige bachelorstudenten die uitdaging zoeken naast hun reguliere studie.

Je kunt een facultair traject volgen bij je eigen faculteit of een andere faculteit. Wil je zelf een programma samenstellen? Kies dan voor een individueel traject. Voor studenten die twee bachelorstudies tegelijk doen is er het Dubbele Bachelor Plus-programma.

Facultair traject

Alle faculteiten bieden een programma van 30 EC. Je kunt kiezen voor het traject van je eigen faculteit en je zo verder verdiepen in je studierichting. Maar je kunt ook je blikveld verbreden door een traject te volgen bij een andere faculteit.
Lees meer over de facultaire trajecten

Individueel traject

Stel zelf een programma van 30 EC samen dat aansluit op je interesses en ambities.
Lees meer over het individuele traject

Dubbele Bachelor Plus

Een programma speciaal voor studenten die twee bacheloropleidingen volgen. Het bestaat uit minimaal één Honours Class (5 EC).
Lees meer over het Dubbele Bachelor Plus-programma

Waarom kiezen voor het Honours College?

Je profiteert van kleinschalig onderwijs, waarin veel ruimte is voor discussie. Je hebt veel keuzevrijheid: dat geeft je de mogelijkheid om je eigen onderwijs deels zelf vorm te geven. Daarnaast krijg je de kans over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en samen te werken met studenten en docenten uit verschillende disciplines.

Certificaat

Als je het Honours College-traject succesvol doorloopt krijg je een certificaat en vermelding op het diplomasupplement.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie