Universiteit Leiden

nl en

Individueel traject

Wil je zelf een honoursprogramma samenstellen, dat aansluit bij jouw interesses en ambities? Kies dan voor een individueel traject.

Zelf je programma samenstellen

Als je kiest voor een individueel traject, stel je zelf een programma samen. Je hebt daarbij veel vrijheid. Je programma moet wel goedgekeurd worden door de Honours College examencommissie. Je schrijft hiervoor een studieplan. De honourscoördinator van je faculteit zal je daarbij helpen. In dit plan beschrijf je de persoonlijke leerroute (‘rode draad’) die jouw individuele traject bevat. Ook moet je laten zien dat de vakken een honoursniveau hebben. 

Kyra van Meijgaarden

Honoursstudent individueel traject

‘Een individueel traject geeft je de mogelijkheid zelf een programma samen te stellen, toegespitst op dat wat jij wilt leren. Er worden wel eisen gesteld aan je plan en je volgt enkele verplichte onderdelen samen met andere honoursstudenten. De keuzevrijheid en de samenwerking met andere studenten maakt het traject voor mij zo leuk!' 

Je programma moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • minimaal 30 EC, waarvan minimaal 20 EC aan onderzoeksactiviteiten of onderwijs op hoog niveau;
  • minimaal één Honours Class van 5 EC;
  • goedkeuring door de examencommissie.

Per faculteit kunnen er nog verschillende aanvullende voorwaarden zijn, informeer daarnaar bij jouw honourscoördinator. Je kunt je studieplan tot uiterlijk het einde van je tweede bachelorjaar indienen bij de Honours College examencommissie.

Wanneer?

Je kunt op twee momenten starten met een  individueel traject:

  • In het tweede semester van je eerste studiejaar
  • Bij de start van je tweede studiejaar

Het traject is over het algemeen te combineren met andere studie-activiteiten, zoals een verblijf  in het buitenland of een stage. Overleg met je honourscoördinator hoe je dit kunt inpassen.

Certificaat

Als je het Honours College-traject succesvol doorloopt krijg je een certificaat en vermelding op het diplomasupplement. Voorwaarde hiervoor is dat je zowel je bachelor als het traject binnen 3 jaar afrondt, en dat je cijfergemiddelde voor je bachelor een 7 of hoger is.

Practicum Musicae

Als je op hoog niveau een muziekinstrument bespeelt, kun je het individuele traject ook invullen met het Honours Practicum Musicae. Als je hiervoor in aanmerking komt, volg je het reguliere Practicum Musicae-programma aan het Koninklijk Conservatorium en breid je dat uit met een onderzoek. Daarnaast kun je in het kader van dit programma ook een Honours Class volgen. Meer informatie over dit programma kun je vinden in de e-studiegids.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie