Universiteit Leiden

nl en

Honoursonderwijs

Ben jij nieuwsgierig, ambitieus en wil je meer uit je studie halen? Honoursonderwijs biedt je een extra uitdaging naast je reguliere studie. Het honoursonderwijs wordt georganiseerd door de Honours Academy.

Persoonlijk en uitdagend

Honoursonderwijs is persoonlijk en uitdagend onderwijs, dat je naast je bachelor- of masterstudie doet. Je werkt samen met studenten van andere studierichtingen en verbreed je blik, bijvoorbeeld door een wetenschappelijk vraagstuk vanuit verschillende disciplines te bekijken. Doordat je in kleine groepen onderwijs volgt, is er volop de ruimte om te experimenteren en je eigen interesses te volgen.

Aanbod honoursonderwijs

Honours College

Een programma dat je tijdens je bachelor volgt. Je kunt deelnemen aan een facultair traject of zelf een traject samenstellen. Voor studenten die twee bachelorstudies tegelijk doen is er het Dubbele Bachelor Plus-programma.
Lees meer over het Honours College

Honours Classes

Vakken van 5 EC, waarin je complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen behandelt. Alle bachelorstudenten kunnen zich hiervoor inschrijven.
Lees meer over de Honours Classes

Leiden Leadership Programme

Een programma van 20 EC, dat je in een jaar doorloopt. Voor masterstudenten die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen.
Lees meer over het Leiden Leadership Programme

International Leiden Leadership Programme

Een Engelstalig programma  van 5 EC, voor (internationale) masterstudenten die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen.
Lees meer over het International Leiden Leadership Programme