Universiteit Leiden

nl en

Summer & winter schools

Je kunt over de hele wereld summer en winter schools volgen. Deze programma’s duren over het algemeen niet langer dan vier weken, wat betekent dat je geen studievertraging oploopt. Aan de meeste van deze programma’s zijn kosten verbonden.

Niet voor alle summer en winter schools worden studiepunten gegeven.  

Bekijk op de Engelstalige pagina een overzicht van beschikbare summer en winter schools.

Als je geen mogelijkheid hebt om een semester of een jaar in het buitenland te studeren, kan een zomercursus uitkomst bieden. Dit zijn meestal intensieve programma's van een paar weken tot twee maanden die zich richten op  taalverwerving of  andere onderwerpen. 

Bijna elke buitenlandse universiteit heeft een aanbod aan zomercursussen. Je vindt hierover informatie op de website van de universiteit die je interesseert. Bekijk op de Engelstalige pagina een overzicht van beschikbare summer en winter schools. Je kunt ook terecht bij Plexus, culturele instituten, ambassades of consulaten van verschillende landen.

De universiteiten die deze zomercursus organiseren, vragen hiervoor geld. Als de universiteit een partner is van de Universiteit Leiden, dan kan je misschien korting krijgen. Of dit zo is, kan je bij de Outbound Student Advisor navragen.

Studenten die een zomercursus volgen worden in Leiden beschouwd als free movers. Het aanmeldingsproces voor free movers, informatie over de verschillende mogelijkheden en informatie over beurzen is te vinden op onderdeel free movers op de Engelse kant van de website. Daar vind je informatie over de belangrijke stappen die je moet doen voor het zoeken en na het vinden van een zomercursus.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie