Universiteit Leiden

nl en

Summer en winter schools

Summer en winter schools zijn korte programma’s die je kunt volgen in de vakantie, wat betekent dat je geen studievertraging oploopt. Bij sommige summer en winter schools kun je studiepunten halen, bij andere niet. Aan de meeste van deze programma’s zijn kosten verbonden.

Waarheen?

Je kunt over de hele wereld summer en winter schools volgen.

Bekijk het overzicht van summer en winter schools

Let op: dat de programma’s in dit overzicht staan, betekent niet dat de Universiteit Leiden ze aanbeveelt of dat je er gegarandeerd studiepunten voor krijgt. Als je wilt dat je studiepunten meetellen voor je studie, moet je altijd van tevoren toestemming vragen aan je opleiding.

Veel universiteiten bieden korte programma’s aan. Informeer hier zelf naar als je in het overzicht geen geschikt programma kunt vinden.

Negatief reisadvies? Check je bestemming

Je kunt niet op uitwisseling naar een land waarvoor een negatief reisadvies geldt. Check hier of je bestemming veilig is. In de kaart van het land staat een kleurcode. Als je bestemming code rood of oranje heeft, mag je er niet naartoe.

Foto: Isabel Barnhoorn

Als je van plan bent om een Summer School te gaan doen en je wilt deze studiepunten gebruiken voor je vrije keuzeruimte dan moet je dit van te voren (dus voor vertrek) aanvragen bij Bureau Internationaal Onderwijs. 

In principe tellen de behaalde studiepunten van Summer Schools alleen bij hoge uitzondering mee. Per geval wordt bekeken of de studiepunten bijgeschreven mogen worden bij het Leidse curriculum. Bespreek dit dus van te voren met Bureau Internationaal Onderwijs als je plannen hebt in die richting.

Het moet in ieder geval aan de onderstaande vereisten voldoen:

  1. het vak moet aan een partneruniversiteit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid worden gegeven met vooraf verkregen toestemming van Bureau Internationaal Onderwijs
  2. het gevolgde vak moet minimaal tussen de 5 en 10 ects waard zijn volgens de Leidse normen van de examencommissie. Zijn de studiepunten behaald aan een Universiteit die niet tot onze partners behoort of heb je lager dan 5 ects behaald dan worden de punten in principe niet op je Leidse cijferlijst gezet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie