Universiteit Leiden

nl en

Regelen na terugkomst

Coronamaatregelen

De Universiteit Leiden volgt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. De coronamaatregelen kunnen van invloed zijn op je reisplannen. Lees er meer over op de website Studeren in tijden van corona.

Studiepunten laten erkennen

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden (zie ‘Regelen voor vertrek - Vakken laten goedkeuren’)? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen. 

Meestal stuurt de gastuniversiteit je cijferlijst rechtstreeks naar de buitenlandcoördinator. De buitenlandcoördinator geeft het door aan je opleiding. Of je studiepunten inderdaad erkend zijn, kun je zien in uSis of navragen bij de onderwijsadministratie.

Verslag

Jouw ervaringen en tips zijn waardevol voor andere studenten die aan dezelfde universiteit willen gaan studeren! Daarom schrijf je na je terugkomst een verslag over je verblijf in het buitenland. Je ontvangt een automatisch mail waarin je verzocht wordt om deze study abroad report formulier in te vullen.

Help andere studenten op weg

Met jouw ervaring kun je toekomstige uitwisselingsstudenten op verschillende manieren op weg helpen naar hun buitenlandavontuur. Zo kun je meedoen aan:

  • Het Predeparture-event (universiteitsbrede uitwisseling)
    Ontmoet studenten die naar jouw gastuniversiteit gaan en vertel ze over jouw ervaringen. Het Predeparture-event vindt plaats in april.
  • Het Study Abroad Festival
    Deel je ervaringen met studenten die zich oriënteren op een uitwisseling. Het Study Abroad Festival vindt plaats in oktober.
  • De Study Abroad Foto- en Videowedstrijd
    Leg jouw ervaringen vast op beeld en win!

Als je op uitwisseling bent geweest, ontvang je vanzelf een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

International Student Network

Wil je na je terugkomst deel blijven uitmaken van de internationale studenten-community? Sluit je aan bij het International Student Network Leiden. Een kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dat internationale gevoel nog even vast te houden!

Bekijk ook het tabblad van je faculteit of opleiding

Als je voor jouw faculteit of opleiding aanvullende acties moet ondernemen na je terugkomst, lees je dat op het tabblad van je faculteit of opleiding

Foto: Fabianne Nagtegaal
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.