Universiteit Leiden

nl en

Waarheen?

De Universiteit Leiden heeft uitwisselingsprogramma’s bij universiteiten over de hele wereld. Je kunt dus kiezen uit veel bestemmingen.

Coronamaatregelen

De Universiteit Leiden volgt de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. De coronamaatregelen kunnen van invloed zijn op je reisplannen. Lees er meer over op de website Studeren in tijden van corona.

Doorzoek eenvoudig alle uitwisselingen en vind een bestemming die aansluit bij jouw opleiding en voorkeuren.

Vind je uitwisseling

Negatief reisadvies? Check je bestemming

Je kunt niet op uitwisseling naar een land waarvoor een negatief reisadvies geldt. Check hier of je bestemming veilig is. In de kaart van het land staat een kleurcode. Als je bestemming code rood of oranje heeft, mag je er niet naartoe.

Verder oriënteren

Blackboard

Op de Blackboardpagina Study Abroad Outside of Europe vind je veel informatie over universiteitsbrede uitwisselingen, waaronder factsheets en verslagen van studenten die je voorgingen. Om toegang te krijgen tot deze informatie log je in en klik je in het linkermenu op 'Enrol'.

Study Abroad Festival

Het jaarlijkse Study Abroad Festival is hét startpunt van je buitenlandavontuur. Je kunt je verdiepen in het land waar jij graag wilt studeren, in gesprek gaan met studenten naar het buitenland zijn geweest, infosessies van je faculteit bezoeken en meer.

Via faculteit of opleiding

Bekijk de tabbladen van je faculteit of opleiding voor meer informatie over bestemmingen waar je via je faculteit of opleiding naartoe kan.

Tips bij het kiezen van je bestemming

Wees flexibel

De plaatsen in de uitwisselingsprogramma’s zijn beperkt. Dat betekent dat je niet gegarandeerd naar de bestemming van je voorkeur kunt gaan. Bedenk dat een verblijf in het buitenland op heel veel plaatsen een fantastische ervaring kan zijn. We raden je aan om veel opties open te houden door niet teveel strikte eisen te stellen.

Waar moet je op letten?

  • De vakken die je wilt volgen: zijn ze voor uitwisselingsstudenten toegankelijk?
  • De voertaal en eventuele taaleisen: beheers je de taal voldoende? Of kun je het benodigde niveau met een taalcursus bereiken?
  • De kosten van het dagelijks leven: die kunnen sterk verschillen per bestemming, zelfs binnen een land. Kom je uit met je budget?
  • Heb je speciale behoeften vanwege een functiebeperking of ziekte? Ga na of je bestemming hierin kan voorzien. Bekijk ook de pagina Gezondheid en veiligheid.
  • De sfeer, cultuur en omgeving: kies je voor groot- of kleinschalig, een grote stad of landelijke plek, iets heel anders dan je gewend bent of juist iets herkenbaars?
  • De gelijke behandeling van verschillende genderidentiteiten en seksuele voorkeuren: hoe zit dat op jouw bestemming? Bekijk het op ILGA.org.

Voor universiteitsbrede bestemmingen vind je veel antwoorden op deze vragen in de factsheets op de Blackboardpagina Study Abroad Outside of Europe. Om toegang te krijgen tot deze informatie log je in en klik je in het linkermenu op 'Enrol'.

Bekijk de tabbladen van je faculteit of opleiding voor informatie over bestemmingen waar je via je faculteit of opleiding naartoe kan.

Foto: Joëlle Dekkers
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.