Universiteit Leiden

nl en

Volledige master

Overweeg je om na je studie in Leiden een volledige master te doen bij een universiteit in het buitenland? Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Een master vinden

Gebruik je netwerk om een geschikte master te vinden. Vraag docenten om tips en praat met internationale studenten over de universiteiten in hun thuisland. Je kunt ook eerst bepalen waar je zou willen studeren, en dan zelf op zoek gaan naar interessante mogelijkheden.

Handige websites die je bij je oriëntatie kunt gebruiken:

Ga ook na of er een plaatselijke organisatie is die je kan adviseren.

Begin op tijd

Bekijk op de website van de buitenlandse universiteit hoe en wanneer je je moet aanmelden. De deadlines voor aanmelding zijn vaak ver voor de start van een opleiding. Daarnaast kan het aanmelden veel tijd in beslag nemen. Begin dus op tijd met je oriëntatie.

Studeren of werken met een buitenlands diploma

Als je met je buitenlandse masterdiploma verder wilt studeren of werken in Nederland, moet je een paar dingen nagaan of regelen. Lees er meer over op de website van Nuffic.

Foto: Shauny Japhary

Ga je bijna afstuderen voor je master in Leiden en ben je geïnteresseerd in het volgen van een Amerikaanse LL.M.-opleiding? Prof. mr. T. Bender, hoogleraar internationaal belastingrecht aan onze faculteit, is benoemd tot Martin-Flynn Global Law Professor aan de University of Connecticut School of Law. Zij heeft in die hoedanigheid het recht om een Leidse jurist voor te dragen voor deelname aan het LLM programma van deze Law School met een 50% reductie (‘merit scholarship’) van het reguliere collegegeld. Dit komt neer op een tuition fee van $14.250 in plaats van $ 28.500.

De University of Connecticut School of Law is gelegen in Hartford, de hoofdstad van Connecticut, midden in New England, op 2 uur rijden van zowel New York als Boston. De Law School biedt kwalitatief hoogwaardig kleinschalig onderwijs (met een student-staf ratio van 1:11); bijzonder is verder dat de deelnemers aan de LLM-opleiding niet alleen met andere buitenlandse studenten in een groep zitten maar de meeste vakken samen met Amerikaanse studenten volgen. Er is veel flexibiliteit bij het samenstellen van het vakkenpakket, waarbij kan worden gekozen uit zo’n 150 vakken. Er worden 4 LLM-opleidingen aangeboden: LLM in US Legal Studies, LLM in Human Rights and Social Justice, LLM in Energy and Environmental Law en LLM in Insurance Law.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Prof. Bender.

In Oxford kun je een éénjarige opleiding tot Magister Juris (graduate niveau) volgen.

Als Leidse studenten kun je in Oxford de éénjarige opleiding tot Magister Juris volgen. Dit valt buiten het Erasmus uitwisselingsprogramma. Hierbij moet aan de reguliere toelatingseisen van Oxford worden voldaan. Er is geen speciale voordracht door Leiden dus je neemt zelf deel aan de (strenge) selectieprocedure van Oxford. 

Dit masterprogramma is voorbehouden aan studenten die hun masteropleiding (bijna) afgerond hebben en naar verwachting met een 8 gemiddeld of hoger afstuderen. Dat houdt in dat je beschikt over een gewogen cijfergemiddelde van 8 of hoger zowel in de bachelor als in de masterfase.

Zie voor meer informatie de Faculty of Law at the University of Oxford.

Ook met scholarship-mogelijkheden. Zie Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie