Universiteit Leiden

nl en

Volledige master

Overweeg je om na je studie in Leiden een volledige master te doen bij een universiteit in het buitenland? Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Corona

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid als je een verblijf in het buitenland plant. Door de adviezen en richtlijnen over Gezondheid en Veiligheid op te volgen, voorkom je (financiële) risico’s zoveel mogelijk. Twijfel je of het verstandig is om in deze tijd voor je studie naar het buitenland te gaan? Lees het advies van de universiteit.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen over studeren in het buitenland & corona.

Geen student meer aan de Universiteit Leiden

Je kunt een volledige masteropleiding aan een buitenlandse universiteit niet doen via een uitwisselingsovereenkomst. Je moet je inschrijven als student aan de buitenlandse universiteit. Je bent dan dus geen student meer aan de Universiteit Leiden. Daarom moet je rekening houden met het volgende:

  • Je betaalt collegegeld aan de buitenlandse universiteit (dit is vaak hoger dan het Nederlandse collegegeld).
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je aanmelding en alle andere voorbereidingen.

Een master vinden

Gebruik je netwerk om een geschikte master te vinden. Vraag docenten om tips en praat met internationale studenten over de universiteiten in hun thuisland. Je kunt ook eerst bepalen waar je zou willen studeren, en dan zelf op zoek gaan naar interessante mogelijkheden.

Handige websites die je bij je oriëntatie kunt gebruiken:

Ga ook na of er een plaatselijke organisatie is die je kan adviseren.

Begin op tijd

Bekijk op de website van de buitenlandse universiteit hoe en wanneer je je moet aanmelden. De deadlines voor aanmelding zijn vaak ver voor de start van een opleiding. Daarnaast kan het aanmelden veel tijd in beslag nemen. Begin dus op tijd met je oriëntatie.

Studeren of werken met een buitenlands diploma

Als je met je buitenlandse masterdiploma verder wilt studeren of werken in Nederland, moet je een paar dingen nagaan of regelen. Lees er meer over op de website van Nuffic.

Foto: Shauny Japhary

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid bemiddelt niet rechtstreeks bij een masteropleiding of LL.M. in het buitenland. Mochten wij informatie ontvangen van onze partners, dan publiceren wij dat op de Blackboardpagina 'Studeren in het buitenland'.

Let op: bij verschillende Amerikaanse partneruniversiteiten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is er de mogelijkheid om de behaalde Amerikaanse studiepunten als exchangestudent te laten staan. Voorwaarde is dat je binnen een bepaalde tijd weer terugkeert naar de USA om de Amerikaanse LL.M. te gaan doen aan dezelfde universiteit. Daarbij is er vaak ook de mogelijkheid om een korting te krijgen op het Amerikaanse collegegeld of kun je in aanmerking komen voor een Amerikaanse studiebeurs. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.