Universiteit Leiden

nl en

Regelen na terugkomst

Studiepunten laten erkennen

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden (zie ‘Voorbereiden - Vakken laten goedkeuren’)? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen.

Vraag je gastuniversiteit om je cijferlijst naar de buitenlandcoördinator te sturen. De buitenlandcoördinator geeft het door aan je opleiding. Of je studiepunten inderdaad erkend zijn, kun je zien in uSis of navragen bij de onderwijsadministratie.

International Student Network

Wil je na je terugkomst deel blijven uitmaken van de internationale studenten-community? Sluit je aan bij het International Student Network Leiden. Een kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dat internationale gevoel nog even vast te houden!

Regelen na terugkomst

Studiepunten laten erkennen
Zodra je terug bent kun je de vakken die je voor vertrek hebt laten goedkeuren, laten erkennen door de opleiding psychologie. Soms stuurt de gastuniversiteit een cijferlijst direct naar de universiteit, maar dit is niet altijd het geval. Je bent zelf verantwoordelijk om een aanvraag voor erkenning van je studiepunten in te dienen. Zonder deze aanvraag, wordt een cijferlijst niet in behandeling genomen.

Stappenplan aanvraag erkenning studiepunten

 1. Vraag je gastuniversiteit of zij je cijferlijst direct opsturen naar je buitenlandcoördinator. Het originele document moet worden opgestuurd naar:
  Universiteit Leiden
  Faculteit Sociale Wetenschappen
  Instituutsbureau Psychologie
  t.a.v. F. Weekenstroo
  PO box: 9555
  2300 RB Leiden
  The Netherlands
   
 2. Vul het aanvraag formulier in. Neem de titels letterlijk over van de cijferlijst.
 3. Stuur het aanvraagformulier naar je buitenlandcoördinator per email exchangepsy@fsw.leidenuniv.nl of breng het langs tijdens een van de inloopsspreekuren.
 4. Dien een verzoekschrift van het type ‘extern onderwijs’ in.
 5. Zodra de buitenlandcoördinator je cijferlijst en het aanvraagformulier heeft ontvangen, worden de behaalde cijfers omgerekend. De cijfers kunnen pas in uSis worden bijgeschreven als je een verzoekschrift hebt ingediend.
 6. Zodra je cijfers in uSis verschijnen, kun je de originele cijferlijst opvragen bij de balie van het Onderwijs Services Centrum.

Wacht niet te lang
Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanvragen van erkenning voor de behaalde studiepunten. Studeer je op korte termijn af en wil je de cijfers mee laten tellen? Doe dit dan zo snel mogelijk na terugkomst, zodat je zeker weet dat de vakken op tijd worden bijgeschreven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.