Universiteit Leiden

nl en

Regelen na terugkomst

Corona

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid als je een verblijf in het buitenland plant. Door de adviezen en richtlijnen over Gezondheid en Veiligheid op te volgen, voorkom je (financiële) risico’s zoveel mogelijk. Twijfel je of het verstandig is om in deze tijd voor je studie naar het buitenland te gaan? Lees het advies van de universiteit.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen over studeren in het buitenland & corona.

Verslag

Jouw ervaringen en tips zijn een geweldigde bron van informatie voor andere studenten die in het buitenland willen gaan studeren aan dezelfde universiteit. Kort voor je terugkomst, stuurt de Universiteit Leiden je een e-mail met het verzoek om een verslag in te sturen over je studieactiviteiten in het buitenland.

Studiepunten laten erkennen

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen. Bekijk de instructies op het tabblad van je faculteit of opleiding. Of je studiepunten inderdaad erkend zijn, kun je zien in uSis of navragen bij de onderwijsadministratie.

International Student Network

Wil je na je terugkomst deel blijven uitmaken van de internationale studenten-community? Sluit je aan bij het International Student Network Leiden. Een kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dat internationale gevoel nog even vast te houden!

Verslag

Andere psychologiestudenten die zich oriënteren op studeren in het buitenland zijn erg geïnteresseerd in jouw ervaringen. We vragen je daarom om binnen een maand na je terugkomst een verslag in te sturen over je studieactiviteiten in het buitenland.

 • Schrijf je verslag in het Engels. Gebruik dit sjabloon.
 • Upload je verslag in het Study Abroad-portaal, onder ‘Upon your return’.

Studiepunten laten erkennen

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden (zie Voorbereiden - Vakken laten goedkeuren)? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen door de opleiding psychologie. Soms stuurt de gastuniversiteit een cijferlijst direct naar de universiteit, maar dit is niet altijd het geval. Je bent zelf verantwoordelijk om een aanvraag voor erkenning van je studiepunten in te dienen. Zonder deze aanvraag, wordt een cijferlijst niet in

Stappenplan aanvraag erkenning studiepunten

 1. a. Indien je je cijferlijst direct van je gastuniversiteit krijgt, upload je deze in het Study Abroad-portaal, onder ‘Upon your return’.
   

  b. Indien je gastuniversiteit je cijferlijst naar Universiteit Leiden stuurt, vraag je gastuniversiteit dan om het bij voorkeur per e-mail te sturen naar exchangepsy@fsw.leidenuniv.nl of via post naar het volgende adres:
  Universiteit Leiden
  Faculteit Sociale Wetenschappen
  Instituutsbureau Psychologie
  t.a.v. F. Weekenstroo/ R. de Bree
  PO box: 9555
  2300 RB Leiden
  The Netherlands

  Zodra wij je cijferlijst hebben ontvangen, zullen wij het uploaden in het Study Abroad Portaal. Vlak voordat je terugkomt ontvang je een e-mail met verdere instructies.

 2. Vul het aanvraagformulier in. Neem de titels letterlijk over van de cijferlijst.
   
 3. Stuur het aanvraagformulier naar je buitenlandcoördinator per email exchangepsy@fsw.leidenuniv.nl.
   
 4. Dien een verzoekschrift van het type ‘extern onderwijs’ in.
   
 5. Zodra de buitenlandcoördinator je cijferlijst en het aanvraagformulier heeft ontvangen, worden de behaalde studiepunten indien nodig omgerekend. De cijfers worden niet omgerekend maar behaalde vakken verschijnen met een ‘voldoende’ in uSis. Studiepunten kunnen pas in uSis worden bijgeschreven als je een verzoekschrift hebt ingediend.
   
 6. Zodra je cijfers in uSis staan, kun je de originele cijferlijst opvragen bij het Onderwijs Service Centrum.

Wacht niet te lang
Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanvragen van erkenning voor de behaalde studiepunten. Studeer je op korte termijn af en wil je de cijfers mee laten tellen? Doe dit dan zo snel mogelijk na terugkomst, zodat je zeker weet dat de vakken op tijd worden bijgeschreven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.