Universiteit Leiden

nl en

Diploma-uitreiking

Bij het behalen van je bachelor- of masterdiploma hoort een feestelijke diploma-uitreiking. Sommige opleidingen hebben ook een speciale diploma-uitreiking voor de propedeuse, of voor andere belangrijke momenten tijdens je studie.

De diploma-uitreiking wordt altijd via je faculteit of opleiding geregeld.

Ophalen van je diploma bij het OSC

Binnen Nederland worden diploma’s niet per post verstuurd. Je kunt je diploma bij de balie van het OSC komen ophalen (tijdens openingstijden) vanaf een dag na de afstudeerceremonie. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Iemand machtigen om je diploma op te halen

Je kunt er ook voor kiezen om iemand anders te machtigen om je diploma voor je op te halen. Dat doe je via het ‘Formulier diploma ophalen door gemachtigde’. Degene die je diploma ophaalt, moet zich kunnen legitimeren en de volgende documenten inleveren bij het OSC:

  • een kopie van jouw legitimatie
  • een kopie van zijn/haar eigen legitimatie
  • het door jou ondertekende formulier waarin je verklaart wie je machtigt om het diploma te komen halen

Diploma-uitreiking

Elke maand is er een moment waarop het diploma beschikbaar is. Dit staat in het overzichtje vermeld als 'datum van de uitreiking van de bul'. De feestelijke collectieve uitreikingen voor de Academische Pabo (voor studenten die in 4 jaar de opleiding hebben voltooid) vinden plaats in september.

Data en termijnen voor dit collegejaar

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.