Universiteit Leiden

nl en

Uittreksels en verklaringen

Examenverklaring

Als de periode tussen het afstuderen en de diploma-uitreiking vrij lang is, maar je wilt al wel een bewijs van je afstuderen, dan kan de examencommissie een examenverklaring uitgeven. Je kunt daarvoor bij de studieadviseur of -coördinator van je opleiding terecht.

Gewaarmerkte kopie

Heb je een gewaarmerkte kopie van je diploma nodig? Download dan een officieel uittreksel van je diplomagegevens uit het diplomaregister van DUO. Dit digitale uittreksel heeft dezelfde waarde als een gewaarmerkte kopie.

Kun je geen uittreksel downloaden uit het diplomaregister van DUO? Dan kun je een gewaarmerkte kopie aanvragen bij de universiteit. Bekijk op het tabblad van je opleiding of faculteit hoe je dit doet. Staat het niet op het tabblad? Neem dan contact op met de onderwijsadministratie.

Legaliseren van je diploma

In sommige gevallen moet je zorgen voor een gelegaliseerde versie van je diploma, bijvoorbeeld als je gaat studeren of werken in het buitenland. Dit regel je via DUO.

Diplomabeschrijving voor niet-Nederlandse universiteit of werkgever

Ga je buiten Nederland studeren of werken, en wil je (toekomstige) universiteit of werkgever meer informatie over je Nederlandse diploma? Vraag dan een diplomabeschrijving aan bij Nuffic.
 

Afstudeerverklaringen

Vanaf een dag nadat jouw diploma in uSis is geregistreerd, kun je bij DUO een officieel uittreksel van jouw diplomagegevens downloaden. Het digitale uittreksel heeft dezelfde waarde als een gewaarmerkte kopie van het diploma.

Aanvraag gewaarmerkte cijferlijsten

Stuur een e-mail naar het OSC waarin je vermeldt:

  • je naam, opleiding en studentnummer,

  • of het om een Nederlandstalige of Engelstalige cijferlijst gaat,

  • hoeveel kopieën je nodig hebt,

  • of je de cijferlijst(en) bij de balie van het OSC op komt halen of naar welk adres de cijferlijst(en) moet(en) worden gestuurd.

 

Overige verklaringen

Het OSC maakt naast gewaarmerkte cijferlijsten en afstudeerverklaringen, ook verklaringen van het aantal tot nu toe behaalde EC, een verklaring van Engelstalig Bachelor- of Masterprogramma en een verklaring van toestemming voor het volgen van een keuzevak.

Om deze verklaringen aan te vragen, stuur je een e-mail naar het OSC waarin je vermeldt:

  • de betreffende opleiding
  • om welke verklaring het gaat,
  • je naam en
  • je studentnummer.

Archief e-Studiegids

Ben je op zoek naar de cursusbeschrijving in een oude studiegids?

Bronnen

Officieel stempel

Een kopie laten waarmerken kan bij de balie van het Onderwijs Servicecentrum.

Kopieerkaarten

De Servicedesk FSW verkoopt kopieerkaarten (€5 per stuk).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.