Universiteit Leiden

nl en

Bestuursfuncties

Een bestuursfunctie tijdens je studie is een waardevolle manier om werkervaring op te doen en een onvergetelijke tijd te beleven met je studiegenoten en medestudenten.

Veel studenten kiezen ervoor om tijdens hun studie een bestuursfunctie op te pakken in een van de vele verenigingen en commissies die er in Leiden en Den Haag zijn.

Het is een waardevolle ervaring om al tijdens je studie werkervaring op te doen, omdat je veel kwaliteiten die ze op de arbeidsmarkt van je vragen hier al kunt ontwikkelen. Maak wel een goede planning en een afweging of het haalbaar is om in combinatie met jouw studie een bestuursfunctie op te pakken.

Financiële mogelijkheden

Als je studievertraging oploopt of een jaar met je studie stopt vanwege een bestuursfunctie bij een vereniging, dan heb je recht op financiële compensatie. Bekijk alle details rondom de bestuursbeurs.

Getuigschrift extracurriculaire activiteiten

De Universiteit Leiden heeft veel waardering voor studenten die bereid zijn om binnen de universitaire organisatie bestuurlijke taken te vervullen. De wijze waarop deze taken worden vervuld dragen bij aan het goed functioneren van de universiteit en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten.

Om de waardering voor deze extracurriculaire inzet tot uiting te laten komen krijgt elke student een getuigschrift voor de periode dat deze activiteiten zijn verricht.

Aanvragen getuigschrift

In sommige gevallen krijg je het getuigschrift vanzelf thuisgestuurd, in andere gevallen kun je het aanvragen

Let op: je kunt pas een aanvraag doen na afloop van je bestuurswerkzaamheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.