Universiteit Leiden

nl en

Een dubbele studie

Als je één opleiding nog niet uitdaging genoeg vindt, of als je niet kunt kiezen, dan kun je overwegen om een dubbele studie te doen.

Sommige faculteiten bieden een speciale dubbele bachelor aan, waarbij er dus rekening wordt gehouden met het feit dat je bij twee opleidingen vakken volgt en tentamens maakt. 

Je kunt uiteraard ook onafhankelijk van elkaar twee opleidingen volgen, maar let er dan op dat je dit zelf moet coördineren. Ga dus na wat realistische combinaties zijn en maak een plan over hoe je dat dubbele diploma wilt gaan behalen.

Een klein aantal BW-studenten combineert de bachelor BW met een andere bacheloropleiding. In het verleden zijn succesvol dubbel gevolgd: psychologie (LEI), bio-farmaceutische wetenschappen(LEI), technische natuurkunde (TUD), het conservatorium (Den Haag), en geneeskunde (LUMC).

Een combinatie die met regelmaat wordt gedaan is de dubbele master BW en GNK. Met je bachelor BW diploma ben je toelaatbaar voor de Zij-instroom Geneeskunde. Selectie hiervoor vindt plaats in jaar 3 (deadline aanmelden 15 januari). Na selectie volg je eerst een schakeljaar en daarna kun je beide masters afronden in 4 jaar.

Lijkt dit je wat? Maak dan eens een afspraak met de studieadviseur en bespreek waar je interesses liggen en kijk welke mogelijkheden er zijn en wat een goed startmoment zou zijn. Meer informatie over de zij-instroom vind je op aanmeldpagina bachelor geneeskunde

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.