Universiteit Leiden

nl en

Een dubbele studie

Als je één opleiding nog niet uitdaging genoeg vindt, of als je niet kunt kiezen, dan kun je overwegen om een dubbele studie te doen.

Sommige faculteiten bieden een speciale dubbele bachelor aan, waarbij er dus rekening wordt gehouden met het feit dat je bij twee opleidingen vakken volgt en tentamens maakt. 

Je kunt uiteraard ook onafhankelijk van elkaar twee opleidingen volgen, maar let er dan op dat je dit zelf moet coördineren. Ga dus na wat realistische combinaties zijn en maak een plan over hoe je dat dubbele diploma wilt gaan behalen.

Journey into Biomedical Science

De BW-track Journey into Biomedical Sciences is een programma voor geneeskundestudenten die zich tijdens hun opleiding willen verdiepen in de biomedische wetenschappen. Het is ook een weg voor studenten die naast hun geneeskundeopleiding een master Biomedical Sciences willen volgen met afstudeerrichting Health. In dit programma werk je aan laboratorium- en onderzoeksvaardigheden. Het programma kan als Honours programma gevolgd worden.

Programma

Tijdens de Journey into Biomedical Sciences verdiep je je met een werkgroep in verschillende medisch-wetenschappelijke thema’s, leer je werken in een laboratorium, leer je schrijven en presenteren in het Engels en doe je een onderzoeksstage. De inhoud van het programma vind je in de bijlage onderaan deze pagina. Je volgt het programma parallel aan het Geneeskunde-blokonderwijs van jaar 2 en 3 van de bachelor.

Het programma wordt meestal gevolgd als onderdeel van het Honours College, maar kan ook los gevolgd worden. Het is alleen mogelijk om deel te nemen aan het hele programma van de Journey into Biomedical Sciences. Het volgen van losse onderdelen is niet mogelijk. Per jaar zijn 15 plaatsen beschikbaar.

Voorwaarden

De Journey into Biomedical Sciences is open voor tweedejaars geneeskundestudenten. Om deel te nemen moet je geïnteresseerd zijn in biomedische wetenschappen, gemotiveerd zijn, een duidelijke toekomstvisie en ambitie hebben en goede studieresultaten hebben behaald. Een richtlijn voor behaalde studieresultaten is dat het cijfergemiddelde van jaar één minimaal een 7 is, dat alle cijfers zonder herkansing zijn gehaald en dat geen van de cijfers lager is dan een 6.

Procedure voor aanmelding

Ben je ervan overtuigd dat dit iets voor je is: stuur dan een brief, vergezeld van je CV, foto en studieresultaten, naar de Commissie BW-track, p/a DOO-BW Mw Post. Beschrijf in de brief je motivatie, interesse en toekomstvisie. Kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor een matchingsgesprek met leden van de commissie. Daarna wordt bekeken of de BW-track bij jou past en of je toegelaten wordt. Voor actuele data van aanmelding en gesprekken: raadpleeg de folder BW-track: 'A journey into biomedical sciences' voor GNK studenten.

Contactpersonen

Voor vragen over de BW-track: Journey into Biomedical Sciences kun je terecht bij Mw. Dr. C. Jost: C.R.Jost@lumc.nl of Mw. Dr. J. vd Zee: J.van_der_Zee@lumc.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.