Universiteit Leiden

nl en

Lezingen & activiteiten

Als je meer uitdaging wilt tijdens je opleiding, kun je je breder ontwikkelen door het bijwonen van diverse lezingen en activiteiten, die zowel op universitair niveau als bij je faculteit en/of opleiding worden georganiseerd.

Cleveringalezing

Al sinds het einde van de Duitse bezetting herdenkt de Leidse universiteit het openlijke protest van professor Cleveringa tegen het ontslag van zijn joodse collega’s in 1940. Elk jaar stelt de universiteit een Cleveringahoogleraar aan die rond 26 november de Cleveringa-oratie uitspreekt.

Rond die datum komen ook op ongeveer 40 plaatsen in binnen- en buitenland bijeen om een lezing door een Leidse wetenschapper bij te wonen. Het Leids Universiteits Fonds (LUF) organiseert de lezingen. Lees op de LUF-website meer over de Cleveringalezingen.

Studium Generale

Studium Generale organiseert brede, academische activiteiten, zoals lezingen, symposia, filmvertoningen en debatten in Leiden en Den Haag. Het programma van Studium Generale is bedoeld voor studenten, medewerkers en alle andere geïnteresseerden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.