Universiteit Leiden

nl en

Ondernemerschap

Ben je bijna of recent afgestudeerd en droom je van een carrière als ondernemer? Of heb jij een gat in de markt gevonden, maar weet je niet hoe je die markt kan bereiken? Heb je een creatief, innovatief idee om een (maatschappelijk) probleem op te lossen, maar heb je hulp nodig om dit idee te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijfsplan?

Luris kan jou helpen om jouw idee en je ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Als Knowledge Exchange Office van Universiteit Leiden en Leids Universitair Medisch Centrum beschikt Luris over praktische kennis die zij graag deelt met startende studentondernemers. Daarnaast beschikt Luris over een breed netwerk van ondernemers en professionele ondersteuners waarmee zij je graag in contact brengt. Tot slot heeft Luris toegang tot financieringsinstrumenten die speciaal zijn ontwikkeld om startende ondernemers de kans te bieden een goede start te maken met hun onderneming.

Meer weten? Kom dan eens langs bij HUBspot, het Leidse centrum van innovatie en ondernemerschap, of neem contact op met de Entrepreneurship Advisor van Luris.

Een eigen bedrijf starten

Het kan zijn dat je het idee hebt om een eigen bedrijf te starten. Het is belangrijk je eerst grondig te oriënteren voordat je die beslissing neemt. Je kunt daarvoor bij verschillende instanties terecht die je verder kunnen helpen:

Ondernemersplein
Kamer van Koophandel (KvK)
ZZP-Nederland
Youngstartup
Belastingdienst
Instituut voor midden en kleinbedrijf (IMK)|
Midden- en Kleinbedrijf (MKB) Adviseurs
Eigenbedrijf.startpagina

Onderwijs over ondernemerschap

Als je eerst meer wilt weten over ondernemen kun je het keuzevak Entrepeneurship and Innovation volgen, onderdeel van de minor Bedrijfswetenschappen, volgen.

Voorlichtingsbijeenkomst Zelfstandig ondernemen

De Studenten Loopbaan Services van de Universiteit Leiden organiseren diverse voorlichtingsbijeenkomsten, waaronder een over Zelfstandig ondernemen. Houd de agenda in de gaten en meld je aan. Je kunt alvast eens een kijkje nemen op de LU Career Zone.

Entrepreneurship Day 

Elk jaar in mei is de Entrepreneurship Day in Amsterdam, een dag vol inspiratie en workshops. Dit is dé gelegenheid om te ontdekken of ondernemen iets voor jou is. Of misschien onderneem je al en wil je hier gerichter advies over krijgen? Deze dag ontmoet je student-ondernemers, en echte serial entrepreneurs, die graag hun kennis en ervaringen met je delen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.