Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Studeren in tijden van corona

Houd de corona-updates in de gaten voor het laatste nieuws over het nieuwe collegejaar. 

Laat je op tijd vaccineren – nu ook zonder afspraak!

Om te zorgen dat je zo goed mogelijk beschermd aan de introductietijd en het nieuwe collegejaar begint, is het heel belangrijk om je zo snel mogelijk te laten vaccineren. Dat kan nu ook zonder afspraak.

Binnenkort begint jouw studententijd in aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Begin je master goed

Je gaat beginnen aan de Masteropleiding Education and Child Studies.Van harte welkom! Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede start te kunnen maken. Lees alles aandachtig door zodat je goed voorbereid aan je nieuwe opleiding begint.

Het onderwijs in de Masteropleiding Education and Child Studies zal vanaf 6 september a.s. grotendeels fysiek gegeven worden in de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW). Op grond van de Coronamaatregelen voor het Hoger Onderwijs mogen er niet meer dan 75 studenten tegelijkertijd aanwezig zijn in een onderwijsruimte. Dat betekent in de Masteropleiding dat vrijwel al het onderwijs gewoon fysiek gegeven zal worden in de FSW. Alleen grote hoorcolleges (met meer dan 75 studenten) zullen in blok 1 online in de vorm van weblectures gegeven worden. Dat geldt voor de hoorcolleges van het vak Practice of Empirical Research en van het vak Diagnostiek en Behandeling: Theorie in Praktijk. De werkgroepen in beide vakken worden fysiek gegeven. In het rooster kun je zien of een college fysiek wordt gegeven (dan staat er een zaalnummer in het rooster) of online (dan staat er ONLINE in het rooster).

Alle introductiebijeenkomsten vinden gewoon fysiek plaats in de Faculteit Sociale Wetenschappen.

In de week van 6 september vindt er per masterspecialisatie een startbijeenkomst plaats. Wanneer dat precies is, vind je in dit overzicht

LET OP: alle startbijeenkomsten vinden plaats in de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Adres en de routebeschrijving ››

Bekijk het programma van de masterspecialisatie die je hebt gekozen ›› 

Ben je toegelaten tot de Masteropleiding Education and Child Studies op grond van een ander universitair Bachelordiploma dan dat van Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Leiden? Dan kan het zijn dat je Masterprogramma is uitgebreid met een aantal vakken (maximaal 15 ec) uit het Leidse Bachelorprogramma. Als dat zo is, staat dat vermeld in het officiële toelatingsbesluit dat je hebt ontvangen.

Deze extra vakken zetten wij ook in uSis, het digitale studievoortgangssysteem. Ze zijn een verplicht onderdeel van je examenprogramma. Je kunt dus alleen afstuderen als je deze vakken behaald hebt.

Moet je extra vakken doen? Dan is het verstandig een planning te maken met één van de studieadviseurs.

Heb je de Masterspecialisatie Orthopedagogiek, Leerproblemen, Forensische Gezinspedagogiek óf Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs gekozen en wil je voldoen aan de eisen voor de NVO-registratie Basis-Orthopedagoog? Dan kan het zijn dat je extra vakken moet volgen en/of deelnemen aan het NVO-examen. Als dat het geval is staat dit vermeld in het Toelatingsbesluit dat je hebt ontvangen. Daarin kun je precies lezen óf en, zo ja, welke NVO-examens je moet behalen.

Hetzelfde geldt voor studenten die de Masterspecialisaties Parenting and Child Development, Educational Science, Applied Neuroscience in Human Development óf Digital Media in Human Development hebben gekozen en voor de registratie NVO Basis-Pedagoog in aanmerking willen komen.

Lees meer over NVO-examen ››

Het digitale rooster 2021-2022 van de alle vakken vind je in MyTimetable. Eventuele wijzigingen worden hierin bekend gemaakt, dus raadpleeg het rooster regelmatig

In de Studiegids staat per vak een uitgebreide beschrijving van de inhoud, literatuur en onderwijs- en toetsvorm. Daarnaast heeft ieder vak een eigen module met meer informatie in de digitale leeromgeving Brightspace.

Via de universitaire webwinkel Readeronline kun je readers bestellen.

Als de inschrijving bij de Leidse Universiteit is afgerond, ontvang je een brief thuis met daarin je persoonlijke ULCN-account. Hiermee kun je gebruik maken van alle ICT-voorzieningen van de Universiteit Leiden.

uSis is het digitale systeem waarin de studiegegevens van alle Leidse studenten geregistreerd worden, van de eerste inschrijving tot en met het afstuderen.

Voor alle vakken moet je je inschrijven via uSis. Dit doe je twee keer per jaar: één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 1 (d.w.z. blok 1 en blok 2) en één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 2 (blok 3 en blok 4).

Door je in te schrijven voor het vak sta je automatisch ook ingeschreven voor de Brightspacemodule èn voor de eerste tentamengelegenheid van dat vak. Wie niet ingeschreven is voor een vak heeft dus ook geen toegang tot de Brightspacemodule en kan niet deelnemen aan de eerste tentamengelegenheid van dat vak.

Op deze pagina vind je alle informatie over het inschrijven voor vakken; lees die goed door.

Voor het vak Practice of empirical research en het Masterproject schrijf je je niet in via uSis. Je ontvangt per mail informatie over de inschrijving voor deze twee vakken. Wacht die mails rustig af.

Het Masterproject (20 ects) is een verplicht onderdeel van alle Masterspecialisaties. Je krijgt per mail alle informatie over het aanbod van Masterprojecten en over de manier waarop je je in moet schrijven voor een project.

Lees de algemene informatie over het Masterproject.

Tijdens het schrijven van je Masterscriptie, kun je gebruik maken van het Master Thesis Lab.

Informatie over de stages in de verschillende Masterspecialisaties, waaronder de Wegwijzer Masterstage, is te vinden op de website van het Stagebureau Pedagogische Wetenschappen.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen geeft een Wegwijsboekje uit. Hierin vind je allerlei informatie die je kan helpen snel je weg te vinden binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW). 

Download het Wegwijsboekje Pedagogische Wetenschappen ››

Studievereniging Emile is een vereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Zij organiseren excursies, activiteiten en reizen. Als je lid wordt van Emile, krijg je 10% korting op je studieboeken. Je kunt Emile ook volgen op Facebook en Instagram.

In deze pdf lees je alles over de studievereniging Emile ›› 

 

Natuurlijk! Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft een opleidingscommissie (OCP). Hierin denken en adviseren studenten en docenten met elkaar over onderwijszaken. De OCP geeft gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma en over de onderwijsfaciliteiten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor de studentleden van de OCP.

Het facultaire Onderwijs Servicecentrum (OSC) op de begane grond van de faculteit is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen.

Verder bieden de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen en natuurlijk de website het antwoord op heel wat vragen. Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van de studieadviseurs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.