Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Studeren in tijden van corona

Houd de corona-updates in de gaten voor het laatste nieuws over het nieuwe collegejaar. 

Laat je op tijd vaccineren – nu ook zonder afspraak!

Om te zorgen dat je zo goed mogelijk beschermd aan de introductietijd en het nieuwe collegejaar begint, is het heel belangrijk om je zo snel mogelijk te laten vaccineren. Dat kan nu ook zonder afspraak.

Binnenkort begint jouw studententijd in aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Start je Pre-master Pedagogische Wetenschappen goed

Je hebt je ingeschreven voor het Pre-masterprogramma Pedagogische Wetenschappen. Hartelijk welkom! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aan het Pre-masterprogramma te kunnen deelnemen. Lees alles aandachtig door zodat je goed voorbereid aan de Pre-master begint.

Met ingang van 30 augustus kan op grond van de Coronamaatregelen voor het Hoger Onderwijs weer fysiek onderwijs gegeven worden mits er niet meer dan 75 studenten aanwezig zijn in een onderwijsruimte. Voor het Pre-masterprogramma betekent dit dat al het onderwijs fysiek in de Faculteit Sociale Wetenschappen gegeven wordt. We kijken ernaar uit jullie op 10 september te verwelkomen!

Op vrijdag 10 september word je van 11.15 uur tot 15.00 uur verwacht op de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) voor het vak Onderzoekspracticum 1 (Pre-master). Aansluitend volg je van 15.15-17.00 de eerste bijeenkomst van het vak Cursus praktische data-analyse met SPSS (Pre-master)

Als de inschrijving bij de Leidse Universiteit is afgerond, ontvang je een brief thuis met daarin je persoonlijke ULCN-account. Hiermee kun je gebruik maken van alle ICT-voorzieningen van de Universiteit Leiden.

In de Studiegids staat per vak een uitgebreide beschrijving van de inhoud, literatuur en onderwijs- en toetsvorm. Daarnaast heeft ieder vak een eigen module met meer informatie in de digitale leeromgeving Brightspace. Het digitale rooster 2021-2022 van alle vakken vind je in MyTimetable. Eventuele wijzigingen worden hierin bekend gemaakt, dus raadpleeg het rooster regelmatig.

Voor Pre-masterstudenten die na het Pre-masterprogramma en de Masteropleiding Education and Child Studies een beroepsregistratie als Basis Orthopedagoog (NVO) of Basis Pedagoog (NVO willen behalen, biedt het Instituut Pedagogische Wetenschappen nog een apart NVO-examen aan.

Voor alle vakken moet je je inschrijven via uSis. Dit doe je twee keer per jaar: één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 1 (d.w.z. blok 1 en blok 2) en één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 2 (blok 3 en blok 4).

Door je in te schrijven voor het vak sta je automatisch ook ingeschreven voor de Brightspacemodule èn voor de eerste tentamengelegenheid van dat vak. Wie niet ingeschreven is voor een vak heeft dus ook geen toegang tot de Brightspacemodule en kan niet deelnemen aan de eerste tentamengelegenheid van dat vak.

LET OP: in het eerste semester schrijven wij je in voor alle vakken. Je staat dan ingeschreven voor de hoor- en werkcolleges, voor de Brightspacemodules en voor de eerste tentamengelegenheden èn de herkansingen van de vakken uit semester 1. Dat betekent dat je in het eerste semester voor geen enkel vak zelf moet inschrijven

Voor alle vakken van semester 2 moet je je wel zelf inschrijven. Dat kan vanaf medio december 2021.

Lees meer over inschrijven voor vakken en tentamens (onder ‘Lees meer’) ››

Alle boeken die je aan moet schaffen voor het eerste semester van het Pre-masterprogramma vind je in de webshop van Studievereniging Emile. Als je lid wordt van Studieverenging Emile, kun je je studieboeken met korting aanschaffen via hun webshop. De boeken staan ook in de vakbeschrijvingen in de Studiegids

Je kunt studieboeken natuurlijk ook bestellen bij de boekhandel. Denk eraan dat boeken niet altijd op voorraad beschikbaar zijn bij de boekhandel en dat je dus ruim op tijd moet zijn met het bestellen - de levertijd kan oplopen tot twee weken.

Studievereniging Emile is een vereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Zij organiseren excursies, activiteiten en reizen. Als je lid wordt van Emile, krijg je 10% korting op je studieboeken.

Bovendien organiseert Emile een kennismaking voor nieuwe studenten: lees alle informatie over de speciale eerstejaarsactiviteit in onderstaande brochure. Je kunt Emile ook volgen op Facebook en Instagram.

In deze pdf lees je alles over de studievereniging Emile ››

Natuurlijk! Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft een Opleidingscommissie (OCP). Hierin denken en adviseren studenten en docenten met elkaar over onderwijszaken. De OCP geeft gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma en over de onderwijsfaciliteiten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor de studentleden van de OCP.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen geeft een Wegwijsboekje. Hierin vind je allerlei informatie die je kan helpen snel je weg te vinden binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW). 

Download het Wegwijsboekje Pedagogische Wetenschappen ››

Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) op de begane grond van de faculteit is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen. Verder biedt de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen en natuurlijk de website het antwoord op heel wat vragen.

Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van de studieadviseurs van Pedagogische Wetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.