Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Binnenkort begint jouw studententijd aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Start je Pre-master Pedagogische Wetenschappen goed

Je hebt je ingeschreven voor het Pre-masterprogramma Pedagogische Wetenschappen per 1 september 2022. Hartelijk welkom! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aan het Pre-masterprogramma te kunnen beginnen. Lees alles aandachtig door zodat je goed voorbereid aan de Pre-master begint.

Al het onderwijs vindt on campus plaats, voornamelijk in de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW), soms in andere universitaire gebouwen.

Het Pre-masterprogramma begint op vrijdag 9 september om 11.15 uur in de FSW. Van 11.15 – 15.00 uur volg je het vak Onderzoekspracticum 1 (Pre-master) en van 15.00 tot 17.00 uur het vak SPSS (Pre-master). Het digitale rooster 2022-2023 van alle vakken vind je in MyTimetable. Hierin staan per vak de data, tijden en zalen vermeld.

Als de inschrijving bij de Universiteit Leiden is afgerond, ontvang je een brief thuis met daarin je persoonlijke ULCN-account. Hiermee kun je gebruik maken van alle ICT-voorzieningen van de Universiteit Leiden.

In de Studiegids staat per vak een uitgebreide beschrijving van de inhoud, literatuur en onderwijs- en toetsvorm. Daarnaast heeft ieder vak een eigen module met meer informatie in de digitale leeromgeving Brightspace. Het digitale rooster 2022-2023 van alle vakken vind je in MyTimetable. Eventuele wijzigingen worden hierin bekend gemaakt, dus raadpleeg het rooster regelmatig

Voor Pre-masterstudenten die na het Pre-masterprogramma en de Masteropleiding Education and Child Studies een beroepsregistratie als Basis Orthopedagoog (NVO) of Basis Pedagoog (NVO) willen behalen, biedt het Instituut Pedagogische Wetenschappen nog een apart NVO-examen aan.

LET OP: in het eerste semester van de Pre-master Pedagogische Wetenschappen schrijven wij je in voor alle vakken.

Je staat dan ingeschreven voor de hoor- en werkcolleges, voor de Brightspacemodules, voor de eerste tentamengelegenheden en ook voor de herkansingen van de vakken uit het eerste semester.

Voor alle vakken uit het tweede semester van het Pre-masterprogramma moet je je wel zelf inschrijven via uSis (NB niet via My Studymap). Je ontvangt hierover in het najaar nog een mail van het Onderwijs Servicecentrum, waarin dat wordt uitgelegd. Het inschrijven voor alle vakken is verplicht, dus vergeet dat niet. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Alle boeken die je aan moet schaffen voor het eerste semester van het Pre-masterprogramma vind je in de webshop van Studievereniging Emile. Als je lid wordt van Studieverenging Emile, kun je je studieboeken met korting aanschaffen via hun webshop. De boeken staan ook in de Studiegids

Je kunt studieboeken natuurlijk ook bestellen bij de boekhandel. Denk eraan dat boeken niet altijd op voorraad beschikbaar zijn bij de boekhandel en dat je dus ruim op tijd moet zijn met het bestellen - de levertijd kan oplopen tot twee weken.

Studievereniging Emile is een vereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Zij organiseren excursies, activiteiten en reizen. Als je lid wordt van Emile, krijg je 10% korting op je studieboeken.

Bovendien organiseert Emile een kennismaking voor nieuwe studenten: lees alle informatie over de speciale eerstejaarsactiviteit in onderstaande brochure. Je kunt Emile ook volgen op Facebook en Instagram.

In deze pdf lees je alles over de studievereniging Emile ››

Natuurlijk! Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft een Opleidingscommissie (OCP). Hierin denken en adviseren studenten en docenten met elkaar over onderwijszaken. De OCP geeft gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma en over de onderwijsfaciliteiten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor de studentleden van de OCP.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen geeft een Wegwijsboekje. Hierin vind je allerlei informatie die je kan helpen snel je weg te vinden binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW). 

Download de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen ››

Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) op de begane grond van de faculteit is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen. Verder biedt de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen en natuurlijk de website het antwoord op heel wat vragen.

Je kunt ook altijd een afspraak maken met één van de studieadviseurs van Pedagogische Wetenschappen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.