Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Binnenkort begint jouw studententijd aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Welkom bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Alle informatie die je nodig hebt om bij je nieuwe opleiding te beginnen vind je op het opleidingstabblad.

Staat er nog niets of heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met de studieadviseur of -coördinator van jouw opleiding. Contactinformatie per opleiding vind je in de organisatiegids.

Veelgestelde vragen over de start van de studie Natuurkunde.

On Campus of Online?

Op dit moment gaan we er vanuit dat het onderwijs volledig on campus kan worden gegeven. We blijven de maatregelen rondom Covid-19 op de voet volgen, dus mochten er veranderingen komen, dan word je daar meteen van op de hoogte gesteld. De meeste recente Covid-19 richtlijnen en FAQ vind je op onze speciale pagina. Meer gedetailleerde informatie volgt na de persconferentie in augustus. 

Is er een introductieprogramma van de opleiding Natuurkunde?

Maandag 6 september 2021 begint om 10.30 uur de registratie, inschrijving en de introductiebijeenkomst waar je kennis maakt met de opleidingsdirecteuren, studieadviseurs en onderwijscoördinatoren van Sterrenkunde en Natuurkunde. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Sitterzaal, Niels Bohrweg 2, 2333 CA, Leiden.
Doe je een dubbelstudie met Wiskunde, dan heb je aansluitend een introductiebijeenkomst van de studie Wiskunde.
 

Waar en wanneer wordt het eerste college gegeven?
 

Het eerste college (voor Sterrenkunde en Sterrenkunde+Natuurkunde) is Lineaire Algebra 1 van 14:15-16:00. Het eerste college (voor Sterrenkunde+Wiskunde) is Analyse 1 van 14:15-16.00. Details worden bekend gemaakt op Brightspace.
Om toegang te krijgen tot Brightspace, gebruik je je ULCN student account.

Hoe kom ik aan het collegerooster?

Het rooster is te vinden op studenten website Natuurkunde via

Home > Studie & studeren > StudieOnderwijsinformatie > Roosters

Het vakkenpakket en beschrijving van de vakken van de opleiding die je gaat volgen vind je in de e-Studiegids. Zoek op ‘Opleidingen’ en type de naam van de opleiding die je zoekt.

Moet ik mij nog ergens (na-)inschrijven?

Als je je via Studielink bij de Universiteit Leiden voor de opleiding Natuurkunde ingeschreven hebt is dat voldoende. Meer informatie

Hoe moet ik mij inschrijven voor vakken?

Inschrijven en/of uitschrijven voor tentamens en practica is verplicht. Je moet je in- en/of uitschrijven voor de sluitingsdatum van de studieactiviteit. Lees hier hoe je je kunt inschrijven en uitschrijven voor studieactiviteiten.

Waar koop ik mijn studieboeken en onderwijsmaterialen?

De studievereniging De Leidsche Flesch organiseert een boekenverkoop, waar de leden met korting de boeken die ze nodig hebben aan kunnen schaffen. In de zomervakantie krijg je na je inschrijving bij de universiteit een informatiebrief van De Leidsche Flesch thuisgestuurd. Als je dan lid wordt van De Leidsche Flesch (via het online inschrijvingsformulier) krijg je automatisch een e-mail met meer informatie over het bestellen van je boeken.
Als je vragen over deze boekverkoop hebt, kun je die per mail sturen aan De Leidsche Flesch.

Hoe kan ik mijn deficiënties wegwerken?

Als je een deficiëntie hebt, neem dan per e-mail contact op met de studieadviseur van de opleiding Natuurkunde.

Is er een kennismakingsprogramma van mijn studievereniging?

Studievereniging De Leidsche Flesch organiseert ieder jaar een eerstejaarsweekend voor alle eerstejaars studenten wiskunde, natuurkunde, sterrenkunde en informatica. Dit jaar vindt dit plaats van 24 – 26 september. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.  Houd dus de website van de Leidsche Flesch in de gaten.

Hoe kom ik aan meer informatie?

Je kunt op de website kijken of per e-mail contact opnemen met de studieadviseur van de opleiding Natuurkunde.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.