Universiteit Leiden

nl en

Boeken en studiemateriaal

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor informatie over het aanschaffen van studiemateriaal.

Studiebenodigdheden

Voor de bachelor Biomedische wetenschappen heb je bepaalde boeken en instrumenten nodig. Daarnaast is het verplicht om een laptop aan te schaffen voor je hier komt studeren.

Boeken

Informatie over alle studieboeken die je nodig hebt voor de bachelor Biomedische wetenschappen vind je op de pagina ‘Studieboeken’ op de M.F.L.S.-website. Ook is het mogelijk je studieboeken via deze website met korting aan te schaffen.

Naast studieboeken wordt er ook gebruik gemaakt van blokboeken en snijzaalhandleidingen. Meer informatie hierover valt te vinden op de pagina’s ‘Blokboeken’ en ‘Snijzaalhandleidingen’ op de M.F.L.S.-website.

Labjas en instrumenten

Informatie over de instrumenten en de labjas die je in de bachelor nodig hebt, kun je vinden op de pagina ‘Instrumenten en kleding’ op de M.F.L.S.-website.

Laptop en software

Tijdens de studie Biomedische wetenschappen heb je een laptop nodig. Dit zodat je via het draadloze netwerk van het LUMC bij diverse onderwijsmaterialen kunt. Let op, het mag géén tablet zijn, daarvan zijn de mogelijkheden te beperkt.

Binnen het LUMC wordt Windows gebruikt. Het Apple-platform wordt niet ondersteund. Gebruik van Apple-computers is toegestaan, maar mogelijke consequenties met compatibiliteit zijn voor risico van de student.

Je dient voor aanvang van je studie te beschikken over het volledige Office softwarepakket. Als browser is de standaard Google Chrome. Je kunt via de Universiteit Leiden met je ULCN-account voordelig software aanschaffen bij www.surfspot.nl. Denk eraan dat binnen het LUMC standaard wordt gewerkt met de UK-versies van software (Engelstalig). Je ULCN-account krijg je bij de start van je studie in september. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.