Universiteit Leiden

nl en

Boeken en studiemateriaal

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor informatie over het aanschaffen van studiemateriaal.

Studiebenodigdheden

Voor de master Farmacie heb je bepaalde boeken nodig. We gaan er ook van uit dat je een laptop hebt voor je hier komt studeren.

Studieboeken

In het rechtermenu vind je de boekenlijst met alle boeken die je nodig hebt voor je studie. Je kunt de meeste boeken met korting bestellen bij studieverenigingen de MFLS en Aesculapius. Het boek “Standaarden voor Zelfzorg” koop je bij de KNMP met 25% korting als je meteen studentlid wordt. Naast deze korting biedt dat ook andere voordelen.

Je hebt ook een abonnement op het digitale Commentaren Bewaking nodig van stichting Healthbase. Via het LUMC kun je dit abonnement met korting afsluiten.

Labjas

Tijdens practica is het dragen van een labjas verplicht. Deze kun je bestellen via de pagina ‘Instrumenten en kleding’ op de M.F.L.S.-website.

Laptop en software

Tijdens de studie Farmacie heb je een laptop nodig. Een normale hedendaagse laptop volstaat, zodat je via het draadloze netwerk van het LUMC bij diverse onderwijsmaterialen kunt. Let op, het mag géén tablet zijn, daarvan zijn de mogelijkheden te beperkt.

Binnen het LUMC wordt Windows gebruikt. Het Apple-platform wordt niet ondersteund. Gebruik van Apple-computers is toegestaan, maar mogelijke consequenties met compatibiliteit zijn voor risico van de student.

Je dient voor aanvang van je studie te beschikken over het volledige Office softwarepakket. Als browser is de standaard minimaal Internet Explorer 8.  Daarnaast is aanschaf van de studentversie van SPSS verplicht. Je kunt via de Universiteit Leiden met je ULCN-account voordelig software aanschaffen bij www.surfspot.nl. Denk eraan dat binnen het LUMC standaard wordt gewerkt met de UK-versies van software (Engelstalig). Je ULCN-account krijg je bij de start van je studie in september.

WiFi netwerk Eduroam

Studenten van de Universiteit Leiden hebben toegang tot het Eduroam-netwerk. Dit is met encryptie beveiligd en je hebt direct wifi-toegang bij vrijwel alle universiteiten en hogescholen in Nederland, Europa en daarbuiten. Eenmaal geïnstalleerd en aangemeld hoef je niet steeds opnieuw in te loggen.

Meer informatie over gratis aanschaffen van software, Eduroam en andere IT voorzieningen vind je op de universitaire webpage.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.