Universiteit Leiden

nl en

Boeken en studiemateriaal

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor informatie over het aanschaffen van studiemateriaal.

Studiebenodigdheden

Voor de master Geneeskunde kun je een aantal boeken aanschaffen en heb je bepaalde instrumenten nodig. Daarnaast is het verplicht om een laptop aan te schaffen voor je hier komt studeren.

Boeken 

Informatie over alle studieboeken die je aan kunt schaffen voor je master Geneeskunde vind je op de pagina ‘Studieboeken’ op de M.F.L.S.-website. Ook is het mogelijk je studieboeken via deze website met korting aan te schaffen.

Instrumenten

Informatie over de instrumenten die je tijdens de master nodig hebt, kun je vinden op de pagina ‘Instrumenten en kleding’ op de M.F.L.S.-website.

Laptop en software

Tijdens de studie Geneeskunde heb je een laptop nodig. Een normale hedendaagse laptop volstaat, zodat je via het draadloze netwerk van het LUMC bij diverse onderwijsmaterialen kunt. Let op, het mag géén tablet zijn, daarvan zijn de mogelijkheden te beperkt.

Binnen het LUMC wordt Windows gebruikt. Het Apple-platform wordt niet ondersteund. Gebruik van Apple-computers is toegestaan, maar mogelijke consequenties met compatibiliteit zijn voor risico van de student.

Je dient voor aanvang van je studie te beschikken over het volledige Office softwarepakket. Als browser is de standaard minimaal Internet Explorer 8. Je kunt via de Universiteit Leiden met je ULCN-account voordelig software aanschaffen bij www.surfspot.nl. Denk eraan dat binnen het LUMC standaard wordt gewerkt met de UK-versies van software (Engelstalig). Je ULCN-account krijg je bij de start van je studie in september.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.