Universiteit Leiden

nl en

Boeken en studiemateriaal

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor informatie over het aanschaffen van studiemateriaal.

Studiemateriaal

Tijdens je studie maak je gebruik van boeken, readers (ook wel syllabi genoemd), werkboeken en ander studiemateriaal. Het studiemateriaal dat je moet aanschaffen, is vermeld bij de informatie over de vakken in de vakbeschrijvingen, waar ook een en ander te lezen is over de inhoud van de vakken. De vakbeschrijvingen vind je in de Studiegids: ga naar Studiegids en zoek naar jouw opleiding of het betreffende vak.

Diverse studiemateriaal

Studieboeken kun je aanschaffen bij alle erkende boekhandels of (met korting, als je lid bent) bij JFV Grotius (juridische studenten) respectievelijk CoDe (criminologische studenten). Zie ook www.jfvgrotius.nl of www.codeleiden.nl
In Leiden bevinden zich enkele gespecialiseerde academische boekhandels zoals Van Stockum en Studystore.

De syllabi en werkboeken zijn aan te schaffen via www.readeronline.leidenuniv.nl. Het bestelde (en betaalde) studiemateriaal kan vervolgens op de faculteit (Copy&Printshop KOG) afgehaald worden. Je kunt er ook voor kiezen om het materiaal thuis te laten bezorgen.

Nadere uitleg over het gebruik van de Collegebundel van Wolters-Kluwer is te vinden in de korte video-instructie (van ruim vier minuten).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.