Universiteit Leiden

nl en

Noodgevallen en incidenten

Lees hier wat je moet doen als je een noodgeval of ander incident meemaakt tijdens je studie.

Als elke seconde telt

Prikaccident

Bel 071 - 527 8015.

Een prikaccident is een ongeluk waarbij je in direct contact komt met bloed of een andere lichaamsvloeistof van een ander mens of een dier. Bijvoorbeeld via een injectienaald, maar ook door snijden, spatten of bijten.

Andere noodgevallen

Ben je buiten?
Bel 112.

Ben je in een gebouw van de universiteit?
Bel het alarmnummer van het gebouw. Dat vind je op de telefoon of op de instructiekaart (meestal aan de binnenkant van de deur).

Ben je in het buitenland?
Bel +31 71 527 6666 (24 uur per dag bereikbaar).

Voorbeelden van noodgevallen:

  • Een ongeluk waarbij iemand gewond raakt of dreigt te raken
  • Brand of explosie
  • Een (poging tot) inbraak, diefstal, (seksueel) geweld of bedreiging
  • Blootstelling aan chemicaliën, biologische agentia, genetische gemodificeerde organismen, radioactieve stoffen of (ioniserende) straling

Overige incidenten

Datalek

Een datalek wil zeggen dat persoonsgegevens in handen komen van mensen die deze gegevens niet zouden mogen hebben. Meld datalekken bij de ISSC Helpdesk via 071 - 527 8888 of helpdesk@issc.leidenuniv.nl.
Twijfel je of er sprake is van een datalek? Neem contact op met de functionaris gegevensbescherming.

Cybercriminaliteit

Heb je op een pc van de universiteit last van virussen, malware of andere vormen van cybercriminaliteit? Of krijg je valse e-mails die uit naam van de universiteit verstuurd zijn (phishing)? Meld het bij de ISSC Helpdesk via 071 - 527 8888 of helpdesk@issc.leidenuniv.nl.
Twijfel je of er sprake is van cybercriminaliteit? Neem contact op met de de informatiemanager van je faculteit.

Verdachte situaties bij universiteitsgebouwen

Zie je iets verdachts bij een universiteitsgebouw, zoals een ingeslagen ruit of een deur die na sluitingstijd open staat? Geef het door aan de beveiliging.

  • Tijdens openingstijden: 071 - 527 3038
  • Buiten openingstijden: 06 - 26 97 50 16

Instructie vanuit je opleiding

Sommige opleidingen geven extra instructies, bijvoorbeeld omdat je daarbij in een laboratorium werkt. Heeft jouw faculteit of opleiding een tabblad op deze pagina? Lees dan ook die informatie goed door.

Doe altijd een melding

Als je een noodgeval of incident hebt meegemaakt, is het belangrijk dat je dit binnen 24 uur meldt aan de universiteit. Ook als het goed is afgelopen. Daarmee help je de universiteit om het veiligheidsbeleid te verbeteren en dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Je melding wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

Stuur je melding naar incident@vastgoed.leidenuniv.nl. Zet in je melding je naam, telefoonnummer, wat er gebeurd is en wanneer.

Als je al contact hebt gehad met de universiteit toen het incident zich voordeed, hoef je niet alsnog een melding te doen.

Vertrouwenspersoon

Als je een bedreigende situatie hebt meegemaakt, zoals (seksuele) intimidatie, agressie of geweld, kun je ook terecht bij de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag. Als je naar aanleiding van een incident vermoed dat er sprake is van een misstand, kun je dit melden bij de vertrouwenspersoon misstanden.
De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en alles wat je met hen bespreekt, is vertrouwelijk.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.