Universiteit Leiden

nl en

Roosters

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding. Kun je je rooster niet vinden? Neem dan contact op met de onderwijsadministratie.

Voor het bekijken van het rooster kun je MyTimetable gebruiken waar je alle roosters van de Faculteit Geesteswetenschappen kunt vinden en je persoonlijke rooster kunt samenstellen.

Direct naar MyTimetable

Heb je je ergens voor ingeschreven in uSis? Dan wordt dit automatisch in MyTimetable getoond. Daarnaast kun je MyTimetable gemakkelijk koppelen aan een agenda-app op je telefoon en worden roosterwijzigingen automatisch in je agenda doorgevoerd; of stel een e-mailalert.

Vragen?
Bekijk de video-instructie of lees de uitgebreide instructie.

Facultaire jaarindeling

Jaarindeling Geesteswetenschappen voor het collegejaar 2021-2022

Veelgestelde vragen over on-campus en online onderwijs

Uitgangspunt is dat al het onderwijs op locatie plaatsvindt. Wel geldt een maximum aantal van 75 studenten per zaal. Deze beperking op de groepsgrootte heeft bij de faculteit Geesteswetenschappen met name gevolgen voor hoorcolleges. Het kan bij uitzondering voorkomen dat een opleiding ook voor groepen kleiner dan 75 online onderwijs verzorgt.

Je wordt door je opleiding bij de introductiebijeenkomst (voor eerstejaars BA en MA studenten) of door je docent via Brightspace (voor ouderejaars) geïnformeerd over de colleges die (deels) online verzorgd zullen worden. Houd verder de informatie vanuit je opleiding (via je uMail) en MyTimetable in de gaten.

Wanneer deze situatie zich voordoet zullen opleidingen indien mogelijk een opname van het college beschikbaar te stellen voorafgaand aan het college of achteraf.

Gaat het om colleges met aanwezigheidsplicht? Het is mogelijk om een studieplek te reserveren om op die plek het online onderwijs te volgen. Reserveren kan maximaal één dag van tevoren. Voor meer informatie over studieplekken kijk op de universitaire website.

Als je onverhoopt nog in zelfquarantaine zit terwijl de colleges al van start gaan, kun je in Brightspace raadplegen of de collegebijeenkomst een online optie of opname aanbiedt. Gaat het om een collegebijeenkomst met aanwezigheidsplicht? Neem dan contact op met de docenten om de mogelijkheden voor een alternatief te bespreken. Breng ook je studiecoördinator op de hoogte van je situatie.

Je kunt de quarantaineperiode verkorten door na 5 dagen een testafspraak bij de GGD te maken.

De grote(re) opleidingen bieden een online optie. Als dit het geval is, ben je hierover geïnformeerd door de opleiding. Als de introductiebijeenkomst alleen op locatie plaatsvindt, neem je contact op met je studiecoördinator.

Wanneer je in quarantaine moet, meld je je voor de collegebijeenkomst af bij de docent. Houd  Brightspace in de gaten over de wijze van afmelding. Met je docent maak je afspraken over vervangend onderwijs. Je kunt de quarantaineperiode verkorten door na 5 dagen een testafspraak bij de GGD te maken.

Lees hier wat verder te doen bij een coronabesmetting.

Het is niet mogelijk een beroep te doen op online onderwijs vanwege huisvestingsproblematiek. Het uitgangspunt is dat het onderwijs op locatie plaatsvindt. Om die reden is er geen standaardoptie om onderwijs volledig online te volgen.

Studenten dienen zelf hun huisvesting te regelen. Om je op weg te helpen hebben we verschillende tips voor je op onze website.

Uitgangspunt is dat het onderwijs op locatie plaatsvindt. De universiteit doet er alles aan om onderwijs op locatie veilig te houden. Lees in het Campusprotocol meer over de maatregelen die de universiteit heeft genomen om te zorgen voor een veilige onderwijs- en leeromgeving.

Houd de genoemde voorzorgsmaatregelen in acht en blijf uit de buurt van mensen die ziek zijn. Krijg je gezondheidsproblemen, met name koorts en luchtwegklachten, neem dan contact op met je huisarts. Zie verder de adviezen van het RIVM.

Behoor je tot een kwetsbare groep? Dan kun je contact opnemen met je studiecoördinator. Wanneer je gegronde redenen hebt om geen onderwijs (met aanwezigheidsplicht) op locatie te kunnen volgen, kun je bij Fenestra vragen om een verklaring waaruit blijkt dat het voor jou te risicovol is om op locatie onderwijs te volgen. Vervolgens kun je met de opleiding in gesprek waar je waar mogelijk tegemoet kan worden gekomen.

We vragen onze studenten en medewerkers om (preventief) tweemaal per week een zelftest te doen, of in ieder geval op de dagen dat je naar de universiteit komt. Je kunt gratis zelftesten bestellen via zelftestonderwijs.nl .

Daarnaast moedigen we studenten en medewerkers aan om in het weekend preventief een PCR-test te laten afnemen bij de GGD. Deze PCR-test is nauwkeuriger dan de zelftest, en kan ook zonder klachten worden afgenomen. Een afspraak maak je via www.coronatest.nl of 0800-1202 .

We roepen onze studenten en medewerkers op gebruik te maken van deze mogelijkheden - het vergroot de veiligheid voor je medestudenten, docenten en collega’s. Het afnemen van een (zelf)test is niet verplicht.

Wij moedigen iedereen aan zich te laten vaccineren. De GGD biedt de mogelijkheid om, ook zonder afspraak, je eerste vaccinatie te halen via aparte inloopspreekuren. Studenten en medewerkers in Leiden kunnen terecht bij de GGD Hollands-Midden, de Haagse studenten en medewerkers bij GGD Haaglanden.

Voor meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus kijk op de site van de rijksoverheid.

Staat je vraag hier niet bij?

Check dan één van de volgende FAQ's:

Heb je geen antwoord op je vraag gevonden? Stuur dan een mail naar het Studiepunt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.