Universiteit Leiden

nl en

Schrijven van papers en scriptie

Als je een paper gaat schrijven, maak je gebruik van de inzichten die je tijdens de colleges en je studie tot nu toe hebt opgedaan. Daarnaast maak je soms ook gebruik van literatuurstudie of doe je eigen onderzoek waarover je schrijft.

Het schrijven van een interessant stuk, dat aan de criteria voor wetenschappelijk niveau voldoet en toch voor de gemiddelde lezer prettig leesbaar is, is één van de belangrijkste zaken die je leert als je een academische opleiding volgt.

Scriptieatelier

Het Scriptieatelier is een faciliteit ten behoeve van alle FSW masterstudenten die bezig zijn met hun masterproject of scriptie. Het Scriptieatelier biedt:

  1. Een werkomgeving voor studenten, die bezig zijn met het schrijven van hun scriptie/master thesis.
  2. Advisering bij het uitvoeren van het onderzoeksvoorstel, het analyseren van gegevens voor de scriptie, ondersteuning bij SPSS.
  3. Informatie ter ondersteuning van het scriptieproces via boeken, oude scripties e.d.

Bacheloratelier voor scriptie-ondersteuning

Het Bacheloratelier is een faciliteit van het Instituut Pedagogische Wetenschappen waar je als (pre-master) student Pedagogische Wetenschappen en de Academische PABO naast het reguliere onderwijs, ondersteuning kunt krijgen bij voorbeeld het schrijven van je bachelorscriptie, dat onderdeel is van het bachelorproject - het sluitstuk van je opleiding.

Alle kennis en vaardigheden die je hebt vergaard tijdens je studie, worden geïntegreerd en toegepast in een eigen onderzoek. Daarin word je begeleid door één van de wetenschappelijke medewerkers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Voor extra ondersteuning kun je daarnaast terecht bij het Bacheloratelier. Het Bacheloratelier biedt bovendien workshops, statistische intervisiegroepen, statistisch en methodologisch advies, een studie-versnellingsgroep en werkplekken.

Ga naar het Bacheloratelier ››

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie