Universiteit Leiden

nl en

Studieplan

Sommige opleidingen willen samen met jou je studievoortgang na je eerste studiejaar in de gaten houden aan de hand van een persoonlijk studieplan, dat je zelf opstelt.

Het invullen van een studieplan moet je stimuleren om je studie na het eerste jaar goed en doordacht te vervolgen. Als eerste- en tweedejaarsstudent maak je dan een studieplan voor respectievelijk je tweede en derde studiejaar.

Studieplan, begeleiding en voorlichting

In je tweede en derde jaar van je bachelorstudie heb je deels de vrijheid om zelf je vakken te kiezen. Heb je nog geen idee welke kant je op wilt? Dan kun je vakken uit verschillende richtingen kiezen en je zo nog verder oriënteren. Wanneer je al goed weet waar je interesses liggen, kun je de vakken gericht kiezen. De keuzevakken en specialisatiecursussen hebben ingangseisen. Dit staat bij de cursusbeschrijving in de e-Studiegids aangegeven. Houd hier rekening mee tijdens de planning van je studie.

Planning

Er wordt best wat van je gevraagd qua vaardigheden om je studie te plannen. Dat blijkt niet altijd even makkelijk. Je studieadviseur denkt met je mee over:

  • Bindend Studie Advies (BSA)
  • Opbouw van het Studieprogramma bacheloropleiding
  • Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden
  • Inschrijven voor vakken in uSis
  • Ingangseisen voor de masterspecialisatie
  • Studeren in het buitenland
  • Studieplan maken

Begeleiding

Het tutoraat maakt onderdeel uit van de studiebegeleiding van onze eerstejaars. Aan het einde van het eerste jaar ontvangen studenten een Bindend Studie Advies (BSA). In het tweede jaar  heb je twee individuele gesprekken met je mentor/ docent van de cursus Perspectief op carrièreplanning.
Tutoraat en mentoraat

Vragen?

Wil je de planning bespreken met je studieadviseur? Maak dan een afspraak via het Onderwijs Servicecentrum.

N.B.: Neem naar het gesprek met je studieadviseur alvast een opzet mee van je studieplan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.