Universiteit Leiden

nl en

Studieprogramma

Bij de keuze van je studie heb je je als het goed is al enigszins verdiept in het studieprogramma. De Universiteit Leiden gebruikt verschillende systemen voor het ontsluiten van alle details rondom je studieprogramma en vakken, en voor de communicatie tussen docenten en studenten.

In de Studiegids staat alle informatie over de vakken van jouw opleiding. Je kunt daar alles lezen over je studieprogramma. Via de online leeromgeving Brightspace kun je communiceren met je docenten en opdrachten inleveren.

Studieprogramma bachelor Geneeskunde

Om ziektes te begrijpen moet je eerst goed weten hoe een gezond lichaam functioneert. In het eerst jaar ligt hier dan ook de focus. Het tweede jaar richt zich meer op het ontstaan van ziektes en in je derde jaar ligt het zwaartepunt bij medische problemen en ziektebeelden. Zo werk je tijdens je bachelor steeds meer toe naar de klinische praktijk.

Wil je precies weten welke vakken je gaat volgen? Bekijk dan onderstaand schema of het overzicht in de e-Studiegids van de Universiteit Leiden.

Introductiedagen eerstejaars

Om je wegwijs te maken in het LUMC begin je in september met de Introductiedagen (IC-dagen). Tijdens deze dagen maak je kennis met je studie, leer je de weg in het LUMC en ontmoet je studiegenoten. De IC-dagen zijn een verplicht onderdeel van het onderwijs en vinden plaats van 4-6 september. Je kunt je t.z.t. inschrijven via de M.F.L.S.-website.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de start van je studie? Wat je allemaal van tevoren voor moet bereiden? Bekijk dan de pagina voor nieuwe studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.