Universiteit Leiden

nl en

Studentenaccount

Als student aan de Universiteit Leiden krijg je een studentenaccount (ULCN-account), waarmee je toegang hebt tot allerlei systemen, waaronder uMail, uSis, Blackboard, de catalogi van de bibliotheek en tot de fysieke werkplekken op de universiteit.

Gebruikersnaam & wachtwoord

Je accountgegevens ontvangen

Twee tot drie dagen na je aanmelding via Studielink of de studentenadministratie ontvang je je gebruikersnaam op het e-mailadres  dat in Studielink staat.

Heb je geen accountgegevens ontvangen? Neem contact op met de ISSC Helpdesk (zie het contactblok rechts). Controleer ook meteen of je contactgegevens in Studielink kloppen. Pas ze zo nodig aan om te voorkomen dat je toekomstige berichten misloopt.

Let erop dat je je account pas kunt gebruiken, nadat je via Account Self Service je wachtwoord hebt ingesteld.

Je moet in Account Self Service ook enkele beveiligingsvragen invoeren, zodat je zelf je wachtwoord kunt resetten als je dit vergeten bent of als het verlopen is. Je kunt daar ook je mobiele telefoonnummer opgeven, zodat je indien nodig in de toekomst een nieuw wachtwoord per sms kunt ontvangen.

Wachtwoord vergeten of verlopen?

Ga naar Account Self Service om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Andere problemen met inloggen?

Bekijk de FAQ voor tips bij problemen met inloggen.

Gedragscode

Het gebruik van je account en de universitaire ICT-voorzieningen is gebonden aan een gedragscode. Als je met je account inlogt op een universitaire ICT-voorziening ga je hiermee akkoord. Bij vermeend misbruik kunnen maatregelen worden genomen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.