Universiteit Leiden

nl en

Organisaties en links

Er zijn verschillende organisaties waar je met vragen over allerlei aspecten van studeren in het buitenland terecht kunt. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rij gezet.

Buitenlandcoördinatoren van de Universiteit Leiden

Heb je een specifieke vraag die niet tijdens de presentaties van de buitenlandcoördinatoren aan bod is gekomen? Neem contact op met de buitenlandcoördinator van jouw studie of faculteit.

Verzekeringen

Op de website van Aon Student Insurance zie je welke verzekeringen zij aanbieden voor studie en stage in het buitenland. Ook met vragen over je zorgverzekering kun je hier terecht.

Algemene buitenlandoriëntatie en ervaringen

Kom je er niet uit waar je naar toe wilt? Doe de keuzecheck op Wilweg.nl. Je kunt hier ook verslagen en blogs lezen van studenten die voor studie of stage in het buitenland zijn geweest

Bereid je reis goed voor

Doe de Reischecklist van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan weet je zeker dat je goed voorbereid naar het buitenland gaat! Hier vind je ook tips over de veiligheidsrisico’s voor jouw specifieke bestemming en wat je kunt doen in geval van nood.

Informatie over specifieke bestemmingen

Studie in Amerika

Wil je graag voor je studie naar Amerika? Bij het Fulbright Center krijg je advies over beursprogramma’s en uiteenlopende onderwerpen zoals de kosten van studeren in de VS, het onderwijssysteem en nog veel meer.

Studie en stage in Duitsland

Voor studie en stage mogelijkheden in Duitsland kun je informatie inwinnen bij Studeren in Duitsland.

Studeren in Marokko

Ben je geïnteresseerd in Marokko? Het Nederlands Instituut Marokko biedt een minor Culture and Society in Morocco aan.

Studie en stage in Cairo

Het Nederlands Vlaams Institute in Cairo biedt studie- en stagemogelijkheden in Cairo aan waaronder een 30 EC programma Middle East Studies. Een deel van het programma bestaat uit Arabische taalverwerving.

Taalvaardigheid

Veel partneruniversiteiten vragen je om met een taaltoets te bewijzen dat je de Engelse taal voldoende beheerst om succesvol te kunnen studeren. De British Council (IELTS test) en ETS Global (TOEFL test) zijn twee van de grootste testaanbieders. Ontdek meer over de verschillende testen en hoe je je daarop kunt voorbereiden.

Leiden University Services

Taalvaardigheid

Werken aan je Engels (of een andere taal) voor je naar het buitenland vertrekt? Ontdek hoe het Academisch Talencentrum je daarbij kan helpen.

Carrièrekansen

Wil je weten hoe een buitenlandverblijf kan bijdragen aan het ontwikkelen van je carrière of ben je op zoek naar (internationaal) loopbaanadvies? De Career Services kunnen je er meer over vertellen.

Summer schools

Op zoek naar een leuke summer of winter school? Hier vind je informatie over summer en winter school aanbod.

Duurzaam reizen

Wil jij een zo duurzaam mogelijke internationale ervaring opdoen? Doe inspiratie op bij de student-coördinators van de Leiden University Green Office en bekijk de mogelijkheden om de ecologische voetdruk van jouw exchange zo klein mogelijk te maken!

Stage

Sommige faculteiten en opleidingen bieden stagemogelijkheden in het buitenland. Meer informatie hierover vind je op de studentenwebsite op het tabblad van jouw faculteit en opleiding. Je kunt het ook bespreken met de buitenlandcoördinator van je faculteit of opleiding.

Volledige master

Wil je een volledige master in het buitenland doen? Het SAF is vooral bedoeld voor studenten die tijdens hun studie aan de universiteit Leiden een uitwisseling, stage of onderzoeksproject in het buitenland willen doen. Er is geen aparte presentatie over volledige opleidingen in het buitenland. Er zijn wel een paar organisaties waar je voor informatie terecht kunt, zoals bij het Fulbright Center voor studie in Amerika en Studeren in Duitsland voor studie of stage in Duitsland. En Wilweg biedt landeninformatie en verhalen van studenten die een master in het buitenland hebben gedaan.

Visa

Heb je vragen over visa? Op het SAF kun je hierover helaas geen advies krijgen. De voorwaarden en procedures zijn afhankelijk van je nationaliteit en je gekozen bestemming, en daardoor te specifiek om er algemene voorlichting over te geven. Als je wordt toegelaten tot een uitwisseling ontvang je meer informatie over de visumprocedure. De ambassade of het consulaat van je bestemming kan je ook informatie geven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.