Universiteit Leiden

nl en

POPcorner FGW

Zoek je een steuntje in de rug bij het vinden van je weg in je studie en het studentenleven? Twijfel je over je aanpak van de studie of wil je je vaardigheden verder ontwikkelen?

Wil je meer uit je studietijd halen en iets betekenen voor je medestudenten? In al deze gevallen ben je bij de POPcorner aan het goede adres! We vinden het belangrijk dat iedereen een goede start kan maken. De POPcorner helpt je bij het vinden van je weg binnen de faculteit en tijdens je studie. Daarnaast faciliteren we activiteiten waarbinnen je kunt werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Studeren aan een universiteit is een uitdaging. Je volgt colleges, je bestudeert de stof, je leert voor tentamens, je maakt opdrachten en dan zijn er nog allerlei praktische zaken die je moet regelen. Daarnaast heb je als student een leven buiten de universiteit dat van alles van je vraagt. Denk aan sociale verplichtingen, een huishouden, een eventuele bijbaan of een lidmaatschap van een vereniging. Misschien ben je de eerste in jouw familie die in Nederland naar de universiteit gaat en is dat nog best een zoektocht. Wellicht heb je persoonlijke omstandigheden die veel van je energie vragen of het studeren zelfs extra gecompliceerd maken. Het kan zijn dat je stress ervaart of dat je je eenzaam voelt. Of dat je juist extra energie over hebt die je wil inzetten in een project voor je medestudenten.

Wat jouw uitgangspositie ook is: je bent van harte welkom bij de POPcorner. We zijn een ontmoetingspunt voor én door studenten waar je contacten kunt leggen, workshops kunt volgen, activiteiten kunt organiseren en waar naar jouw verhaal wordt geluisterd.

POPby

Heb je vragen over bijvoorbeeld motivatie, jouw mentale en fysieke welzijn, uitstelgedrag, een effectieve manier van studeren, time management, hoe je je het beste kunt voorbereiden op een tentamen of heb je andere vragen? Kom dan gerust langs tijdens ons online inloopspreekuur of kom langs bij ons kantoor (Lipsius 0.16) op maandag t/m donderdag tussen 10:00 - 14:00. 

Dit kan iedere maandag tot en met donderdag tussen 12:00 - 13:00 via TEAMS. Klik deze link om in ons POPby kanaal te komen (log in met S+studentnummer@vuw.leidenuniv.nl), klik dan op "Deelnemen".

Ervaring van een student

'De POPcorner heeft mij tijdens mijn studietijd ontzettend geholpen. Van startende eerste generatie studenten tot zelfverzekerde BA student. De POPcorner is de reden geweest dat ik mijn draai heb kunnen vinden in het mijnenveld genaamd "universiteit".

De POPTalks waren informatief en oprecht een leuke manier om in contact te komen met andere studenten. En de workshops zijn echt een aanrader voor iedere student. Time management is iets dat zo vaak onderschat wordt door studenten, maar zo ontzettend belangrijk is. De methodes die je aangereikt worden in Effectief Studeren zijn ook voor iedere student van belang. Je leert hier niet alleen hoe je makkelijker en slimmer studeert, maar ook hoe je je concentratie kunt behouden tijdens het studeren. Wat voor mij ook echt mega nuttig was was de workshop Tentamens Maken. Als een student met ontzettende faalangst leerde ik hier hoe ik me beter op tentamens kon voorbereiden zodat ik minder gestrest en onzeker werd voor, tijdens en na mijn tentamens.

Ik raad het iedere student aan om in ieder geval een keertje langs te gaan bij de POPcorner. Niet alleen is het erg leerzaam, maar de sfeer is er ook ontzettend fijn. Het is echt een plek waar iedereen welkom is!'

- L’Aurora Mazzitelli

'Door minimale fysiek les en sociale contacten op de campus, wilde ik zoveel mogelijk gebruik maken van de workshops. Het waren kleine groepjes met interactieve opdrachten. Er werd goed geluisterd en meegedacht. POPcorner heeft mij op verschillende vlakken geholpen o.a. zelfvertrouwen in mijn studie en motivatie. De workshops heb ik als leerzaam en relevant ervaren.' 

- Aliya Tanwir

POPcorner FGW

Openingstijden

Tijdens collegeweken

Maandag
12:00  - 16:00 uur
Dinsdag
12:00  - 16:00 uur
Woensdag
12:00  - 16:00 uur
Donderdag
12:00  - 16:00 uur
Heb je een vraag of zou je een on-campus afspraak willen maken, kom dan langs bij ons kantoor in Lipsius 0.16 of stuur ons een mail.
Stuur ons een email
De POPcorner is open van maandag tot en met donderdag tussen 12:00 en 16:00. Wij zijn ook online (via MS Teams) te bereiken op maandag tot en met donderdag van 12:00 tot 13:00.
POPby op MS Teams (12:00 - 13:00)
Gianelle Vacca Coördinator POPcorner
071 – 527 1712
Lily Chen Student assistent

Socials

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.