Universiteit Leiden

nl en

Semi-artsstage

In de semi-artsstage leer je steeds zelfstandiger werken tot je het zelfstandigheidniveau van een beginnend zaalarts hebt bereikt. Tijdens een periode van minimaal 16 weken word je begeleid door een arts van een afdeling in het LUMC of een geaffilieerde instelling.

Voorwaarden

Je kunt pas een plek voor deze stage bevestigen als het coschap Kindergeneeskunde (curriculum 2007) of het coschap Neurologie (curriculum 2012) is doorlopen. 

Procedure

  1. Regel een stageplaats: kies een stageplaats uit het aanbod in de Klinische fase applicatie (Kl-APP) en regel een sollicitatiegesprek. Na bevestiging door de stagebegeleider kun je je aanmelden.
  2. Meld de stage aan: vul zo snel mogelijk na overeenkomst met de afdeling waar je stage gaat lopen de aanvraag in op Kl-APP. De stageaanvraag wordt gemaild naar de begeleider, die vervolgens akkoord moet geven. Let op: je bent er als student zelf verantwoordelijk voor dat de begeleider akkoord geeft voor de stage. Je kunt de stage verlengen met 5-10 weken, dit kun je dan meetellen in de keuzeruimte. De verlenging kan aangevraagd worden via Kl-APP vanaf 8 weken na aanvang van de stage.
  3. Start stage: stel een leerplan op: In de eerste week van je stage stel je zelf een leerplan op. Hierin formuleer je de verwachtingen die je hebt en de doelen die je wilt realiseren. Kijk voor het format van het leerplan en de toelichting op Blackboard. Vergeet niet het leerplan te uploaden in Kl-APP, anders kan de stage niet beoordeeld worden.
  4. Tijdens de stage: portfolio en beoordelingsgesprekken; je begeleider observeert je optreden, legt dit vast met behulp van KPB’s en bespreekt je voortgang tijdens periodieke beoordelingsgesprekken. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van je voortgang en activiteiten in een portfoliodocument. Als uitgangspunt gebruik je het leerplan dat je hebt opgesteld. De nodige templates en formulieren staan op Blackboard.
  5. Eindbeoordeling en afhandeling: de eindbeoordeling wordt door de beoordelaar ingevuld in Kl-APP. Het is wel belangrijk dat het leerplan al is geupload, anders kan de beoordeling niet ingevuld worden.
  6. Evaluatie van de stage: vul na afronding van de stage op Blackboard de Goes-enquête in. De faciliteiten, het verloop en de begeleiding van de stage worden achteraf geëvalueerd door het Operationeel Overleg Opleiding Master Geneeskunde.

Contactpersoon

Benader voor vragen over de semi-artsstage de studentenadministratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.