Universiteit Leiden

nl en

Bèta and Life Science

Het Bèta & Life Science traject is een extracurriculair programma voor gemotiveerde studenten van alle opleidingen van de Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen en de opleiding Biomedische Wetenschappen. Dankzij het multidisciplinaire karakter van het traject krijg je een goed gevoel voor de plaats van jouw wetenschap in de academische wereld. Er zijn verbredende en verdiepende vakken en vakken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Grote terugkerende thema’s binnen het traject zijn leiderschap en wetenschappelijk onderzoek.

De magie van het traject zit in de keuzevrijheid. Door een combinatie van enkele vaste onderdelen en een verscheidenheid aan keuzeonderdelen biedt het Bèta & Life Science traject jou de vrijheid om te doen wat jij wilt. De vakken die je krijgt lopen erg uiteen. Voorbeelden zijn Excellentie voor de Klas, Programming in Python for Scientists en het Leids tutorprogramma maar ook bestuursactiviteiten, een deelname aan de iGem-competitie en een onderzoeksstage kunnen meetellen voor studiepunten.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Roostering

Door de volle roostering van de opleidingen bij de Faculteit W&N wordt voor honoursstudenten de meeste W&N vakken na 17:00 uur aangeboden, wanneer er geen overlap is met andere vakken. 

Voor studenten die een Leiden-Delft studie doen (LST/MST), kunnen zowel HC-vakken in Leiden als in Delft volgen als ze deelnemen aan het HC Bèta & Life Science. Het vakkenaanbod van Delft wordt aan het begin van het jaar aan de studenten gecommuniceerd. Dit is dus te combineren.

Ambassadeurs

De student-ambassadeurs van het Honours College Bèta & Life Science vertellen je graag hoe zij het Honours College ervaren. Ze zijn te bereiken via hc-ambassadeur@science.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.