Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde

Studeer je geneeskunde aan de Universiteit Leiden, heb je een brede belangstelling en ben je geïnteresseerd in het uitvoeren van onderzoek? Meld je aan voor het Honours College Geneeskunde!

Het Honours College Geneeskunde (30 EC) is hét programma waarin studenten Geneeskunde tijdens hun bachelor zich op geleide van hun eigen interesses kunnen verdiepen en verbreden, en persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen. Bij succesvol doorlopen van het programma ontvang je een honourscertificaat.

Oriënterende fase in jaar 1

Tijdens acht lezingen geven excellente en gepassioneerde (arts-)wetenschappers een inkijkje in hoe zij middels onderzoek bijdragen aan nieuwe kennis over het ontstaan van ziekten, de behandeling van patiënten en de organisatie van zorg. Ook is er de mogelijkheid om een (arts-)wetenschapper te interviewen.

Honours College Geneeskunde in jaar 2 en 3

In jaar 2 en 3 van de bachelor kunnen studenten bij het Honours College Geneeskunde deelnemen aan diverse vormen van extra onderwijs en onderzoek. In totaal behaal je minstens 30 extracurriculaire EC's. Belangrijke componenten zijn de Bachelor Honours Classes en de vier tracks binnen het Honours College Geneeskunde:

  1. Een cursorisch programma in de biomedische wetenschappen
  2. Een cursorisch programma in klinisch wetenschappelijk onderzoek
  3. MD/PhD-onderzoek, met een kleine beurs
  4. Onderzoek op eigen initiatief, met veel flexibiliteit

Contact

Voor vragen kun je terecht bij de coördinator van het Honours College Geneeskunde, mevr. dr. Marion Verduijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.