Universiteit Leiden

nl en

Humanities Lab

Bij Humanities Lab krijg je uitdagend, kleinschalig en intensief onderwijs van topwetenschappers en worden er gastcolleges, seminars en excursies georganiseerd.

Geesteswetenschappen maken het verschil!

De Geesteswetenschappen beslaan de uiteenlopende vakgebieden die de menselijke culturen bestuderen, waaronder hun talen en geschiedenis, hun religies, verhalen en mythen, hun gedeelde overtuigingen en waarden, hun poëzie, romans, muziek en schilderijen.

Humanities Lab daagt je uit om over disciplinaire grenzen heen te kijken, in projecten over actuele kwesties zoals (post)kolonialisme, identiteit, big data en cultural memory. Dergelijke thema’s zijn te complex om vanuit een enkele discipline behandeld te worden, of het nu de Sociale of Natuurwetenschappen betreft, Rechten, Medicijnen of de Geesteswetenschappen. In Humanities Lab bekijk je een probleem vanuit verschillende conceptuele en methodologische invalshoeken. In kleine groepen werk je samen om alle lagen en verbanden beter inzichtelijk te maken en zo bij te dragen aan mogelijke oplossingen.

Geesteswetenschappen kunnen hier echt een verschil maken!

Voertaal

Humanities Lab is een Engelstalig programma. Onze universiteit heeft een groot aantal Engelstalige bacheloropleidingen en daarmee ook een groot aantal internationale studenten. Wij vinden het belangrijk dat Humanities Lab voor iedereen toegankelijk is. Bovendien geloven wij dat het van meerwaarde is voor het onderwijs om in een diverse studentenpopulatie te werken: verschillende bacheloropleidingen, talen, culturen, ervaringen, overtuigingen. Zo bouw je bovendien aan een gevarieerd en internationaal netwerk, iets wat ontzettend leuk is, maar ook waardevol voor je leven na de universiteit.
Om die redenen is Humanities Lab een Engelstalig programma.
Als je niet gewend bent om in het Engels te studeren en/of communiceren dan kan dit je wellicht afschrikken. De ervaring leert echter dat de meeste studenten hier snel aan wennen en dit zich snel eigen maken. Bovendien leer je met elkaar en van elkaar. Mocht je vragen hebben, of je wil eens overleggen, neem dan vooral contact op met onze student-ambassadeur of de coördinatoren.
Dus aarzel niet en sluit je bij ons aan!

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer informatie over Humanities Lab of wil je je aanmelden? Ga dan naar de Engelse kant van deze pagina.

Ga naar de Engelstalige website

Maak in 3 minuten kennis met Humanities Lab

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Contact

drs. Eelkje Meindertsma Honours College Coördinator
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Kamer 1.36
E-mail de coördinatoren
Eva Branchereau Student-ambassadeur
E-mail de student-ambassadeur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.