Universiteit Leiden

nl en

Toelatingsprocedure

Studenten die al na het eerste semester in aanmerking komen voor het HC Law ontvangen een uitnodiging om deel te nemen. Studenten die pas na het tweede semester in aanmerking komen, krijgen tot aan juli de kans om zelf nog te solliciteren. Meer informatie over de toelatingsprocedure lees je hieronder.

Wanneer kom je in aanmerking voor Honours College Law?

  • Als je na het eerste semester 30 EC met een gemiddeld cijfer van een 7 (+) hebt behaald; of
  • Als je na het tweede semester 60 EC met een gemiddeld cijfer van een 7 (+) hebt behaald.

Wanneer krijg je een uitnodiging?

  • Indien je na het eerste semester in aanmerking komt, krijg je begin februari een e-mail met een uitnodiging voor een eerste toelatingsgesprek. Als je dan voorlopig bent toegelaten, volg je vanaf maart de Oriëntatiefase. In juli/augustus volgt het definitieve toelatingsgesprek. 
  • Indien je na het tweede semester in aanmerking komt, dien je zelf te solliciteren. Stuur vóór juli een e-mail naar honours@law.leidenuniv.nl, waarin je vermeldt dat je interesse hebt om deel te nemen. Heb je of verwacht je (een) vrijstelling(en)? Vermeld dit dan ook. Het team van Honours College Law neemt vervolgens contact met jou op. NB: Als je na het tweede semester wordt toegelaten, volg je pas vanaf het tweede jaar vakken van HC Law. 

Wanneer?

Startmoment

Toelatingsgesprekken

Tweede semester van eerste studiejaar februari
Eerste semester van tweede studiejaar juli (solliciteren: vóór de maand juli)

Na het toelatingsgesprek

Na het toelatingsgesprek beslist de toelatingscommissie of je wordt toegelaten tot HC Law.

  • Als je wordt toegelaten tot de Oriëntatiefase in het eerste studiejaar, word je eerst voorlopig toegelaten, omdat je je propedeuse dan nog niet gehaald hebt en dus nog niet voldoet aan de toelatingseis. Wanneer je je propedeuse op tijd haalt en ook voldoet aan de overige toelatingseisen, kun je definitief worden toegelaten na het tweede toelatingsgesprek in de zomer.
  • Bij de instroom in het tweede studiejaar vindt de selectie plaats na sollicitatie, als de afronding van je propedeuse bekend is. Voldoe je aan alle criteria, dan word je definitief toegelaten. 
  • Het is niet mogelijk om op een later moment (bijvoorbeeld gedurende het tweede studiejaar) in te stromen.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.