Universiteit Leiden

nl en

Science, Society and Self

Het Honours College FSW (HC FSW) biedt jou een interactief Engelstalig traject naast je reguliere Bachelorprogramma.

De interdisciplinaire Honours College-track Science, Society and Self biedt studenten de mogelijkheid om naast hun reguliere bacheloropleiding hun horizon te verbreden en te verdiepen. Hoewel wetenschap, samenleving en de zelf van elkaar afhankelijk zijn, worden ze doorgaans gezien als afzonderlijke domeinen. Dit beperkt ons begrip van de wereld en de manier waarop we erin navigeren. Deze track, verankerd in de Faculteit der Sociale Wetenschappen, onderzoekt hoe wetenschap, samenleving en de zelf bewust en strategisch op één lijn kunnen worden gebracht om complexe en met elkaar verweven problemen op te lossen.

Over ons

Hoewel wetenschap, samenleving en de zelf van elkaar afhankelijk zijn, worden ze doorgaans gezien als afzonderlijke domeinen. Dit beperkt ons begrip van de wereld en de manier waarop we erin navigeren. Ons traject onderzoekt hoe wetenschap, samenleving en de zelf bewust en strategisch op één lijn kunnen worden gebracht om de bredere en diepere uitdagingen van de dag aan te pakken, zoals klimaatverandering en groeiende ongelijkheid. Het uitgangspunt hiervan is bevraging – om andere, diepgaandere vragen te stellen over onszelf en anderen. In plaats van meer van hetzelfde te zijn, biedt onze track onderwijs dat interactief, interdisciplinair en speels is, gericht op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Het curriculum bevordert een creatieve omgeving voor nieuw manieren van denken en handelen. We depolariseren de wetenschap, de samenleving en de zelf door diep te luisteren naar anderen en naar de manier waarop zij de wereld anders interpreteren en ervaren. Dit vergroot ons vermogen om impact te maken. Studenten hebben veel vrijheid om hun traject vorm te geven vanuit hun eigen interesses.

Bezoek de Engelse website voor alle informatie!

Over jou

Onze track is geschikt voor studenten die naast hun reguliere bacheloropleiding hun horizon willen en kunnen verbreden en verdiepen. Wij waarderen inclusiviteit, motivatie en betrokkenheid. Van studenten wordt verwacht dat zij over voldoende, maar geen uitstekende Engelse taalvaardigheid beschikken. In plaats van te zoeken naar studenten die als voornaamste reden om deel te nemen het upgraden van hun CV is, zijn wij geïnteresseerd in studenten die zichzelf willen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. 

Van studenten wordt verwacht dat zij tijdens hun reguliere bacheloropleiding ongeveer 8 uur studie per week investeren. Van studenten wordt verwacht dat zij regelmatig reizen naar Leiden en Den Haag. Dit vereist een verantwoord tijdmanagement en duidelijke communicatie. Om een gezonde balans te vinden tussen een reguliere bacheloropleiding en extra-curriculair Honours College onderwijs, bieden wij persoonlijke coaching aan. Wij helpen leerlingen nadenken over hun doelen en de manieren om deze te bereiken. 

Belangrijkste doelen

Via dit traject streven we ernaar vier belangrijke leerdoelen te bereiken. De student: 

• kan uitleggen hoe academische disciplines de wereld anders bestuderen en begrijpen 

• kan reflecteren op de bestaande en potentiële relatie tussen wetenschap, samenleving en de zelf 

• heeft de competenties en mindset verworven om wetenschap, samenleving en de zelf in het dagelijks leven op één lijn te brengen 

• kan eigenaar worden van hun eigen leven door doelen te formuleren en manieren om deze te bereiken 

 

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.