Universiteit Leiden

nl en

Individueel traject

Wil je zelf een honoursprogramma samenstellen, dat aansluit bij jouw interesses en ambities? Kies dan voor een individueel traject.

Zelf je programma samenstellen

Als je kiest voor een individueel traject, stel je zelf een programma samen. Je hebt daarbij veel vrijheid. Je programma moet wel goedgekeurd worden door de Honours College examencommissie. Je schrijft hiervoor een studieplan. De honourscoördinator van je faculteit zal je daarbij helpen. In dit plan beschrijf je de persoonlijke leerroute (‘rode draad’) die jouw individuele traject bevat. Ook moet je laten zien dat de vakken een honoursniveau hebben. 

Je programma moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • minimaal 30 EC, waarvan minimaal 20 EC aan onderzoeksactiviteiten of onderwijs op hoog niveau;
  • minimaal één Honours Class van 5 EC;
  • goedkeuring door de examencommissie.

Per faculteit kunnen er nog verschillende aanvullende voorwaarden zijn, informeer daarnaar bij jouw honourscoördinator. Je kunt je studieplan tot uiterlijk het einde van je tweede bachelorjaar indienen bij de Honours College examencommissie.

Kyra van Meijgaarden

Honoursstudent individueel traject

Kyra van Meijgaarden

"Een individueel traject geeft je de mogelijkheid zelf een programma samen te stellen, toegespitst op dat wat jij wilt leren. Er worden wel eisen gesteld aan je plan en je volgt enkele verplichte onderdelen samen met andere honoursstudenten. De keuzevrijheid en de samenwerking met andere studenten maakt het traject voor mij zo leuk!"

Wanneer?

Je kunt op twee momenten starten met een  individueel traject:

  • In het tweede semester van je eerste studiejaar
  • Bij de start van je tweede studiejaar

Het traject is over het algemeen te combineren met andere studie-activiteiten, zoals een verblijf  in het buitenland, een stage, of een relevante bestuursfunctie. Overleg met je honourscoördinator hoe je dit kunt inpassen.

Certificaat

Als je het Honours College-traject succesvol doorloopt krijg je een certificaat en vermelding op het diplomasupplement.

Practicum Musicae

Muziek

Practicum Musicae

Als je op hoog niveau een muziekinstrument bespeelt, kun je het individuele traject ook invullen met het Honours Practicum Musicae. Als je hiervoor in aanmerking komt, volg je het reguliere Practicum Musicae-programma aan het Koninklijk Conservatorium en breid je dat uit met een onderzoek. Daarnaast kun je in het kader van dit programma ook een Honours Class volgen. Meer informatie over dit programma kun je vinden in de Studiegids.

Music

Ben je geïnteresseerd in de theoretische kant van muziek? Dan kun je het individuele traject invullen met het programma Music. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de trajectcoördinatoren via  honours@hum.leidenuniv.nl.

Contact

Coördinatoren per faculteit

Archeologie Maaike de Waal
Geesteswetenschappen Sieglinde de Horde en Eelkje Meindertsma
Geneeskunde (LUMC) Nelleke Gruis
Governance and Global Affairs Annette Righolt
Rechtsgeleerdheid Klaas Boonen en Marleen Fleer
Sociale Wetenschappen Nienke van der Heide
Wiskunde en Natuurwetenschappen Mionne Laman

Algemene vragen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.