Universiteit Leiden

nl en

Aanmelding & toelating

Het LDE Space & Society Honours Programme staat open voor gemotiveerde tweede- en derdejaars bachelorstudenten van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit. Aanvullende eisen verschillen per universiteit.

Wanneer kan ik me aanmelden?

Aanmelden voor het LDE Space & Society Honours Programme 2024-2025 kan van 2 september 09:00 uur tot 6 oktober 22:00 uur

Toelatingseisen

  • Je bent een gemotiveerde tweede- of derdejaars bachelorstudent aan de Universiteit Leiden, TU Delft of Erasmus Universiteit en hebt affiniteit met het onderwerp. 
  • Je staat ingeschreven bij een bacheloropleiding aan een van de drie universiteiten voor de gehele duur van de opleiding. Studenten die tussentijds afstuderen komen niet in aanmerking. 
  • Dit extracurriculaire programma kan geen deel uitmaken van de keuzeruimte van je reguliere bacheloropleiding. 
  • Je voldoet aan onderstaande aanvullende eisen.

Aanvullende vereisten verschillen per universiteit. Kijk goed naar de gedetailleerde voorwaarden hieronder.

Leiden University and Erasmus University Rotterdam:

  • Je zit in het tweede of derde jaar van je bachelor 
  • Je hebt je eerste jaar (propedeuse) in 1 jaar afgerond  
  • Derdejaarsstudenten hebben minimaal 45 EC uit hun tweede jaar behaald 
  • Je hebt een GPA van minimaal 7,5 

Opmerking voor studenten in Leiden: Je kunt niet gelijktijdig deelnemen aan dit LDE-honoursprogramma en het Honours College. Als je wordt toegelaten tot het LDE-honoursprogramma, zul je met het HC moeten stoppen.  

TU Delft:

  • Je komt alleen in aanmerking voor het LDE Space Honours programma als je al bent geselecteerd voor het Honours Programme Bachelor (HPB) door je faculteit in Delft. 

Toelating

Selectie vindt plaats op basis van motivatie, affiniteit met het onderwerp en cijfergemiddelde. Je hoort uiterlijk 16 oktober of je geselecteerd bent. 

Let op: Als je wordt toegelaten tot het programma, zal de Honours Academy van de Universiteit Leiden je inschrijving definitief maken. Je hoeft je dus niet in te schrijven in OSIRIS of uSis.

Geen extra kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het volgen van honoursonderwijs aan de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.