Universiteit Leiden

nl en

Master Honours Classes

Master Honours Classes zijn extracurriculaire, kleinschalige, interdisciplinaire vakken waarin je zowel de theorie als de praktijk leert kennen. Zoek je extra uitdaging naast je masterstudie? Meld je aan!

Kleinschalig en multidisciplinair

De Master Honours Classes zijn kleinschalig. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en debat. De vakken gaan over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen, die een multidisciplinaire aanpak nodig hebben. Er doen dan ook studenten van verschillende opleidingen mee.

In een Master Honours Class zul je:

  • Leren om onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te bekijken
  • Ervaren hoe het is om samen te werken met mensen van buiten je eigen vakgebied

Theorie en praktijk

De vorm van het onderwijs is ook uitdagend; je verdiept je niet alleen in de theorie, maar gaat ook aan de slag met een maatschappelijke casus. Zo kan het zijn dat je na een college aan de slag gaat met een praktisch vraagstuk of een project gaat doen voor een externe partner. Door deze opzet leer je wetenschappelijke theorie direct toe te passen in de praktijk.

Voor wie?

Om een Master Honours Class te kunnen volgen, moet je voldoen aan de volgende toelatingseisen:

  • Je volgt een masteropleiding aan de Universiteit Leiden
  • Het gemiddelde cijfer voor je bacheloropleiding is 7 of hoger
  • Je bent een zeer gemotiveerde student

Let op: Je dient ingeschreven te staan bij een masterprogramma aan de Universiteit Leiden voor de hele duur van de Master Honours Class. Studenten die in de tussentijd afstuderen, kunnen zich niet aanmelden.

Studiepunten en certificaat

Een Master Honours Class bestaat uit 5 of 10 EC. Wanneer je de Class succesvol afrondt, krijg je een Honours Class-certificaat en wordt de Class vermeld op je diplomasupplement als extracurriculair vak.

 

Contact

Honours MA Classes
071 527 6594
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Postbus 331
2300 AH Leiden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.